• De nieuwe verkeerskundige inrichting met de verplaatste ontsluiting van de locatie Biggelmee.
• De nieuwe verkeerskundige inrichting met de verplaatste ontsluiting van de locatie Biggelmee. Foto: Aangeleverd

Geen steun Alblasserdamse politiek voor zes appartementen Biggelmee

Algemeen 1.229 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een andere invulling van de parkeerplaatsen en een alternatieve ontsluiting naar de dijk; de aanpassingen lijken niet voldoende voor groen licht van de Alblasserdamse raad voor de realisatie van zes appartementen in het voormalige vestzaktheater Biggelmee.

Met name CDA en VVD lieten wethouder Freek de Gier donderdag tijdens de commissievergadering weten het voorstel onvoldoende te vinden. Arco Strop (CDA) wees op de destijds gemaakte afspraak dat er op basis van vijf parkeerplekken woningen gerealiseerd zouden worden. “Daarom zijn er maximaal twee woningen mogelijk. Het voorstel dat we nu gekregen hebben, wijkt nauwelijks af van het stuk dat we in juni 2021 bespraken en afwezen.” 

Het tweede pijnpunt was de ontsluiting. Verkeersdeskundigen gaven aan dat voorgestelde oplossing veilig is. De Alblasserdamse raadsleden denken daar toch anders over. “Hoe is de veiligheid getoetst?”, vroeg Stavros Bazras (VVD). “Ik kan me voorstellen dat het in een ideale situatie allemaal klopt, maar wat gebeurt er als één iemand net buiten een parkeervak parkeert of er een hoge bus neerzet? Er hoef maar één keer iets mis te gaan.”

Second opinion
Jako Sterrenburg (ChristenUnie) vroeg daarom naar een second opinion over de verkeerssituatie. Wethouder Freek de Gier beloofde om die - zo mogelijk - voor de komende raadsvergadering op 20 december aan te leveren. 

De Gier benadrukte daarnaast dat het voorstel ten opzichte van het stuk van juni 2021 wel degelijk anders was en verwees daarvoor naar de andere invulling van de parkeerplaatsen en de nieuwe ontsluiting, in de richting van Kinderdijk. “Wij hebben ons huiswerk goed gedaan. Het is een mooi project, wat de situatie ter plaats zeker zal verrijken. Ik ben er laatst geweest en ben geschrokken van hoe het pand er nu bij staat. Zeker met een Werelderfgoed vlakbij moet je dat niet willen.”

Twee woningen
Het bracht de commissieleden niet op andere gedachten. Arco Strop: “Het wordt bijna een argument om in te stemmen: ‘Dit heeft al zo lang geduurd’. Maar als er een voorstel was gekomen om in Biggelmee twee woningen te realiseren, dan hadden ze er al lang geweest.” 

En Bazras: “Het uitgangspunt is het ontwikkelen van deze locatie op basis van vijf parkeerplaatsen. We willen van uw kant meer beweging zien om dit vlot te trekken.” Terug naar de tekentafel, dat besluit nam wethouder De Gier niet. Op 20 december wordt het voorstel alsnog ingebracht tijdens de raadsvergadering.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Moederdag ontbijtactie in het westen van de Alblasserwaard Nieuws 20 uur geleden
•`Op de foto van links naar rechts: Aranne Brugman, Jasmijn Korevaar, Simone van der Tang (helaas uitgevallen door blessure) en Ivana Brugman.
Heppie Fietsers gaan Pieterpad in zes dagen fietsen voor Stichting Het Vergeten Kind Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden