• Vrijmarkt in de Drentse Buurt, enkele jaren geleden.
• Vrijmarkt in de Drentse Buurt, enkele jaren geleden. Foto: Marijke Verhoef

PvdA Alblasserdam stelt vragen over regeldruk voor activiteiten van verenigingen

Algemeen 635 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De fractie van de PvdA in Alblasserdam heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de ingewikkelde procedures die de gemeente erop nahoudt voor verenigingen, wanneer zij activiteiten willen organiseren.

Als voorbeeld noemt de PvdA de Drentse Buurt, die hierover enkele maanden geleden een brief heeft gestuurd naar de gemeenteraad. “Uit de brief begrijp ik dat de ‘Stichting Faciliteiten Evenementen Alblasserdam (SFEA) tegen hetzelfde probleem aanloopt”, meldt René Zonnebeld van de PvdA.

Dit wordt ook weer mede ondersteund door een artikel vanuit het Kontakt van 16 juli 2022. In dit artikel staat beschreven dat dit probleem ook ervaren wordt door onder meer het Oranje comité Alblasserdam ter voorbereiding van het organiseren van hun activiteiten. In plaats van vrijwilligers worden bij sommige evenementen in het dorp zelfs professionals ingezet, wat weer extra kosten met zich meebrengt.

In de brief van de Drentse Buurt wordt gerefereerd aan een motie van 29 juni 2016, die destijds unaniem aangenomen werd door de raad, met daarin een oproep om het aanvragen van een vergunning te vereenvoudigen en goedkoper te maken.

De PvdA wil graag van het gemeentebestuur weten hoe vergunningaanvragen voor activiteiten van verenigingen in Alblasserdam eenvoudiger gemaakt kunnen worden. En ook hoe vertegenwoordigers van verenigingen ondersteund en begeleid kunnen worden bij het aanvragen van vergunningen.

Daarnaast wordt het contact en de bereikbaarheid van de evenementencoördinator als aandachtspunt ervaren. De PvdA wil hiervan graag de oorzaak weten en hoe dit verbeterd kan worden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Workshop programmeren bij Suppord in Papendrecht Algemeen 7 feb, 10:56
Afbeelding
Qbuzz: 61 procent bussen uitgereden op dinsdag 7 februari Algemeen 7 feb, 08:53
Afbeelding
Inzamelingsactie Yunus Emre moskee in Alblasserdam voor hulp aan slachtoffers aardbeving in Turkije Algemeen 7 feb, 08:37