• Het Havenfestival in Alblasserdam.
• Het Havenfestival in Alblasserdam. Foto: Bert Bons

Evenementen in Alblasserdam organiseren ‘steeds lastiger’

Algemeen 1.222 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting Faciliteiten Evenementen Alblasserdam (SFEA) luidt de noodklok bij het gemeentebestuur van Alblasserdam. Het organiseren van evenementen wordt volgens de stichting steeds lastiger.

Dat schrijft voorzitter Wiebe van Bockel namens het bestuur van de SFEA in een brief aan de gemeenteraad. Aanleiding is de evaluatie van Koningsdag 2022, samen met het Oranjecomité Alblasserdam. 

‘Het was als evenement een doorslaand succes, maar er zijn grote zorgen hoe we dit kunnen blijven doen de komende jaren. (...) We merken nog altijd veel enthousiasme bij de evenementenbesturen om vrijwillig mooie en herkenbare evenementen voor jong en oud te organiseren, maar het wordt financieel en operationeel steeds lastiger.”

Professionals
Het heeft er al in geresulteerd dat de SFEA de vergunningstrajecten voor onder meer de Paardenmarkt, de wielerronde en het Havenfestival weggehaald heeft bij de vrijwilligers en uitbesteed heeft aan professionals. ‘Dit als gevolg van strengere regelgeving op het gebied van vergunningverlening. Het is niet meer te doen voor vrijwillige evenementenbesturen.” Het gevolg: veel hogere kosten. “Die zijn zeer aanzienlijk.”

Het stichtingsbestuur wil hierover graag het gesprek aan gaan met burgemeester en wethouders. Daarbij wil de SFEA aandacht besteden aan het opleiden van verkeersregelaars, het creëren van een centrale pool van vrijwilligers en het aantrekken van strategische partners. 

‘Een nieuwe centrale rol vanuit financiering is eveneens een optie, maar hiervoor zullen we in gesprek moeten met het bedrijfsleven, aangevuld met een actieve support vanuit het gemeentebestuur. Om dit te doen is wel tijd nodig en middelen. We doen dit allemaal vanuit de visie dat we Alblasserdam een leuk en aantrekkelijke woonplaats willen laten zijn en blijven.’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden