Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bestuur kinderboerderij Alblasserdam stapt op, voorziening blijft open

Algemeen 639 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het bestuur van de stichting kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam heeft aangegeven te willen stoppen. De bestuurders en de gemeente zoeken samen naar een oplossing voor de problemen, maar voor bezoekers verandert er voorlopig niets. De kinderboerderij blijft open.

De problemen bij het bestuur spelen al langere tijd. De bestuurders waren vol goede moed om de organisatie van de kinderboerderij weer op de rit te krijgen. Helaas is dat niet gelukt, meldt de gemeente Alblasserdam. Het bestuur heeft daarom bij de gemeente aangegeven te willen stoppen.

Oplossing
“We zoeken nu samen met hen naar een passende oplossing”, aldus de gemeente. Het lijkt waarschijnlijk dat de gemeente tijdelijk een volmacht krijgt om de voortgang van de stichting te garanderen. “Vanuit die situatie gaan we op zoek naar nieuwe bestuurders.”

Vrijwilligers
De medewerkers en vrijwilligers bij de kinderboerderij zijn maandag geïnformeerd over de stand van zaken. Zij hebben daarbij unaniem aangegeven dat ze door willen gaan met het werk op de kinderboerderij. Op die manier worden de dieren goed verzorgd en kan de kinderboerderij zo veel mogelijk open blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie