Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

SGP Alblasserdam stuurt brandbrief aan kabinet: ‘Winkels op veilige manier open’

Algemeen 264 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op initiatief van de SGP-fractie van Alblasserdam wordt er een brandbrief gestuurd naar het kabinet met het verzoek om winkels uit de niet-essentiële sector te openen.

Directe aanleiding voor dit schrijven was de hartenkreet van twee ondernemers tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie van de gemeente Alblasserdam, op 5 januari 2022. Het Kontakt heeft hierover een artikel geschreven, dat hier terug is te lezen.

Ernstig zorgen
Deze noodkreet is een uiting van de toenemende signalen van zorg over de toekomst van winkels en winkelcentra in Alblasserdam. “De huidige lockdown heeft onze middenstanders opnieuw hard geraakt. Juist de decemberomzet is erg belangrijk en de abrupte aankondiging van de winkelsluiting is hard aangekomen. Wij maken ons ernstig zorgen over de gevolgen”, aldus de fractie van de SGP.

De SGP van Alblasserdam pleit voor het veilig winkelen in alle winkels zoals dat eerder is toegestaan. “Indien nodig via een afsprakensysteem. In deze winkels kan de 1,5 meter afstand en het gebruik van een mondkapje prima gehandhaafd worden”, aldus de SGP.

Mee ondertekenen
De SGP-fractie heeft de andere politieke partijen en het college gevraagd om de brief mede te ondertekenen. Het is niet bekend in hoeverre dit gebeurd is of gaat gebeuren. De brief die de SGP stuurt, is een reactie op een brandbrief die Anthony Tom verzonden heeft namens ChristenUnie Krimpenerwaard.

In die brief staat verder onder meer dat de verhouding van veilig winkelen tussen de essentiële en niet-essentiële winkels zoekt raakt. Bovendien ervaren de ondernemers pijn dat een beeld wordt geschapen dat ze ruimhartig gecompenseerd worden, wat niet zo is. Er resteren hoge kosten voor elke ondernemer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie