Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Grote Kerk in Papendrecht gaat doordeweeks tweemaal open voor inloop

Algemeen 258 keer gelezen

PAPENDRECHT • Met ingang van donderdag 15 juli is de Grote Kerk van Papendrecht op twee momenten in de week geopend voor bezoek: op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur.

De Grote Kerk van Papendrecht aan de Kerkbuurt 80 is al eeuwenlang een plek waar wordt gebeden en nagedacht over de vragen van het leven. Dat de coronacrisis bij mensen zingevingsvragen oproept, zal niemand ontkennen. Daarom opent de Grote Kerk naast de zondagse diensten óók doordeweeks haar deuren om tegemoet te komen aan de behoefte aan rust en bezinning of gewoon een moment van ontmoeting. Juist in deze tijd is daar een grote behoefte aan.

Bij de overweging om de kerk doordeweeks open te stellen, speelt volgens Peter van Oerle, missionair werker van de Grote Kerk, nog een andere gedachte: de zichtbaarheid van de kerk in de samenleving. De kerk is een publieke en sociale plaats. “Niet alleen gemeenteleden, maar ook andere Papendrechters zijn er van harte welkom. Niet iedereen loopt gemakkelijk een kerkdienst binnen, maar er zijn wel mensen die graag eens zouden willen kijken naar het kerkgebouw en iets te weten zouden willen komen over haar geschiedenis; of willen binnenstappen voor een stiltemoment of een gesprek. Die mogelijkheid is er nu niet en die willen we wel graag bieden.”

In de kerk zijn enkele banken beschikbaar voor een moment van stilte en bezinning. Ook kunnen bezoekers (anoniem of niet) gebedspunten indienen. Via informatieborden en een flyer kunnen bezoekers iets lezen over de inrichting en de geschiedenis van de kerk en over de sacramenten van Doop en Avondmaal. Er is een koffiehoek met een kleine boekentafel. Vrijwilligers zullen de bezoekers te woord staan. Ook kunnen bezoekers bij hen terecht voor een gesprek en een luisterend oor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie