• De cover van Verzwegen verleden.
• De cover van Verzwegen verleden.

Papendrechter Evert Groen schrijft spannende debuutroman

Algemeen 1.102 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een spannende roman van een Nederlandse auteur is bijzonder. De meeste fictie komt uit het buitenland en wordt in vertaling uitgegeven. Papendrechter Evert Groen is een nieuwe auteur van Hollandse bodem. Vanaf deze week ligt zijn eerste boek in de boekwinkel.

Evert Groen was als directeur werkzaam in het bedrijfsleven. Na het beëindigen van zijn eigen bedrijf, houdt hij zich bezig met het adviseren van andere bedrijven. Én met het schrijven van spannende fictie. Verzwegen verleden is zijn debuut. Hij vertelt waarom hij is gaan schrijven.

Veel overdragen
‘Met verhalen kun je heel veel overdragen op de lezer. Een goed verhaal blijft hangen. Ik heb geprobeerd een spannend verhaal neer te zetten, dat van begin tot eind boeit. Zodanig dat, als je eenmaal begint met lezen, je echt wil weten hoe dit afloopt.’

‘Toen ik begon met Verzwegen verleden, wilde ik schrijven over de verborgen invloed van de olie-industrie en van andere energieproducenten. Uiteindelijk is dat in mijn verhaal wel een thema gebleven, maar is het verdrongen naar de achtergrond. Tijdens het schrijfproces ging ik me steeds meer richten op de ervaringen en ontwikkeling van de verhaalpersonen. Het is dus vooral een menselijk verhaal geworden, waarin ik de lezer laat delen in de emoties van de personages.’

Menselijk
‘Hoewel het verhaal verzonnen is, gaat het dus wel degelijk over de werkelijkheid. Verhalen hebben vaak meer impact dan feiten en grafieken. Ze maken de dingen begrijpelijker en menselijker. Daardoor komt de boodschap sterker over. Ik vind het mooi als in het verhaal iets te zien is van het geloof van mensen. Geloof dat vorm krijgt door de keuzes die mensen maken en door hun daden.’

Het verhaal gaat over Alex Horn, die na zijn bezoek aan een Nederlandse notaris terugreist naar Amerika. Hij wil maar één ding weten: waar komt die elf miljoen dollar vandaan die zijn moeder hem bij haar testament heeft nagelaten?

Op zoek naar antwoorden ontdekt hij de schokkende waarheid over zijn eigen verleden.

Onderzoek
Zijn onderzoek leidt hem naar Nederland, vanwaar zijn ouders 32 jaar geleden zijn geëmigreerd. Het wordt een ontdekkingstocht langs het bewogen leven van zijn vader. Daarin speelden het geloof, de Tweede Wereldoorlog en de Club van Rome een grote rol. En hoe zit het met geruchten over een mysterieuze machine?

Zonder dat Alex het beseft, brengt zijn onderzoek hem in levensgevaar. Hij staat op het punt een geheim te ontdekken dat enkele machtige personen verborgen willen houden. Tegen elke prijs. Het leven van Alex en van zijn geliefden loopt ernstig gevaar.

Het boek ‘Verzwegen verleden’ van Evert Groen is uitgegeven door uitgeverij Den Hertog in Houten, is uitgevoerd als paperback, telt 302 bladzijden en kost 19,90 euro. Het is verkrijgbaar in de boekhandel en heeft ISBN 978 90 331 3035 9.

• Evert Groen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie