Afbeelding
Foto: Peter Verheijen

Excelsior Papendrecht pakt muzikaal uit voor uitverkochte Willem

Algemeen 221 keer gelezen

PAPENDRECHT • In een al weken volkomen uitverkochte theater de Willem, dus ruim 530 mensen in de zaal, gaf Excelsior Papendrecht afgelopen zaterdag met haar orkest de aftrap van het jaar 2020 op muzikaal gebied; het traditionele nieuwjaarsconcert.

Een aftrap die in het teken stond van 100 jaar Excelsior Papendrecht. Op 20 juni 2020 bestaat Excelsior 100 jaar. Met een speciaal stuk als hommage aan Papendrecht, genaamd 'Dijkwerken' met daarbij oud beeldmateriaal, werd door het orkest en vereniging een hommage gemaakt aan Papendrecht.

Dit stuk stond in het teken van toch wel een hele dramatische gebeurtenis voor Papendrecht de dijkdoorbraak tijdens de Watersnood 1953. Een schitterend muziekstuk dat Excelsior dit jaar ongetwijfeld nog meerdere keren ten gehore zal brengen.

Als gast was aanwezig Marco Bakker, 81 jaar jong, met nog een geweldige stem, en als verrassing ook Eline Welle, de dochter van dirigent Ruud Welle, zangeres en die een duet zong met Marco Bakker.

Ook waren er twee voor Nederland toptrombonisten aanwezig (Rommert Groenhof en Martijn Migchielsen) bij dit concert.

Er werd getoast op het nieuwe jaar en burgemeester Aart-Jan Moerkerke ontving uit handen van voorzitter Wijnand Buursema het door vrijwilliger Rein Punselie uit Papendrecht samengestelde jubileumboek als eerste exemplaar.

De burgemeester van Papendrecht legde in zijn speech daarop haarfijn vast wat het geheim is van Excelsior om steeds maar weer dergelijke concerten voor een volle zaal neer te zetten. Samen met plezier heerlijk muziek maken en daarbij trachten samen steeds  tot een hoger niveau te komen. Met als grondslag daarbij een geweldige jeugdopleiding. En dat plezier spatte er vanaf. Het orkest leek onvermoeid. "Of het orkest niet even rust moest hebben", vroeg Marco Bakker aan dirigent Ruud Welle. Maar die wuifde dat gewoon weg. Dit orkest met deze dirigent is een echte eenheid waar Papendrecht hopelijk nog heel veel plezier kan hebben.

Concertmeester Alex Romijn heeft samen met zijn concertcommissie een geweldige productie neergezet, waarbij als slot het vuurwerk er letterlijk vanaf spatte.

Iedereen heeft verder als aandenken van dit bijzonder concert een herinnering meegekregen, wat ook bij volgende concerten weer gebruikt kan worden: een lampje aan een sleutelhanger met daarop 100 jaar Excelsior.

Op 28 en 29 maart 2020 is het orkest te gast in Blomberg in het kader van de jumelage met deze gemeente in Duitsland. Ook het college van B&W zal daar dan bij aanwezig zijn bij dit bezoek aan de zustergemeente.

Op 5 mei 2020 geeft Excelsior het bevrijdingsconcert '75 jaar bevrijding'. Kaarten verkrijgbaar bij de kassa van Theater De Willem. Speciale gast die avond is musicalster René van Kooten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie