• De vernielde achterzijde van de woning.
• De vernielde achterzijde van de woning. Foto: Peter Stam

Zwaar vuurwerk verwoest achterzijde Alblasserdamse woning; vier huizen beschadigd

112 1.344 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De achterzijde van een flatwoning aan de Blokweerweg in Alblasserdam is in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november opgeblazen met zwaar vuurwerk.

Vanaf de achterzijde werd rond 23.30 uur iets op het balkon gegooid. Buurtbewoners spreken van ‘een bizarre knal’. De volledige achterzijde van de woning is verwoest. Alle ramen liggen er uit, de deuren zijn ontzet en ook binnen is veel schade ontstaan. De slapende bewoonster schrok zich naar en zat de eerste paar minuten in een woning vol puin en vol rook. Ze bleek uiteindelijk ongedeerd te zijn gebleven.

Zaterdagochtend bleek pas echt goed hoeveel schade er is ontstaan. Ook de balkonmuur was dusdanig gescheurd en beschadigd, dat deze voor de veiligheid omver is geduwd door de brandweer.

Verder blijkt er schade te zijn ontstaan aan de woning van de bovenbuurvrouw. Daar lag onder meer de ruit eruit. Bij de onderbuurman is het beton boven het rolluik beschadigd en bij een naastgelegen flatwoning is er ook een ruit kapot gegaan.

Het lijkt er vooralsnog op dat het om willekeurige slachtoffers gaat, die de dupe zijn geworden van vandalisme.

Mensen die meer weten wie de veroorzaker is, kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Bron: Alblasserdamsnieuws.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie