• Erik (rechts op kruk) krijgt een persoonlijke videoboodschap van partners en het personeel.
• Erik (rechts op kruk) krijgt een persoonlijke videoboodschap van partners en het personeel.

Mooie groei re-integratiedienstverlening JobUp uit Papendrecht

Algemeen 500 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het Papendrechtse re-integratiebedrijf JobUp vierde recent haar vijfjarig jubileum. Wat ooit begon als praktische samenwerking is uitgegroeid tot een professioneel regionaal bedrijf dat mensen met een beperking verder helpt.

Lange tijd zocht de Hoop GGZ, een hulpverleningsinstelling die zich met name richt op verslavingszorg, naar een goede manier om haar cliënten de arbeidsmarkt op te helpen. Zij vond een oplossing door gebruik te maken van de personeelsdiensten van Intro Personeel. Deze samenwerking leidde in 2011 tot de oprichting van JobUp.

De missie van JobUp is glashelder: zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan de slag krijgen. Het bedrijf heeft namelijk het vaste geloof dat er voor iedereen ontwikkeling mogelijk is. Zij speelt hierbij graag een rol van betekenis.

Hoopvolle toekomst
Directeur Erik Baan legt uit: "Mensen kunnen door allerlei situaties problemen ervaren op het gebied van werk. Denk hierbij aan ziekte, een lichamelijke beperking of psychische problemen. Wij kunnen voor deze bijzondere doelgroep een brug bouwen naar een hoopvolle toekomst."

Inmiddels is de sociale onderneming uitgegroeid tot een professionele organisatie. Als officiële partner van het UWV en gemeenten verleent zij, vanuit Papendrecht, haar diensten in de Drechtsteden, Rijnmond, BAR en Krimpenerwaard.

Met volle energie richten de medewerkers zich op het bieden van oplossingen aan mensen in moeilijke situaties. Deze inspanning wordt beloond. Zo kende het Keurmerk Blik op Werk hen de maximale vier sterren toe.

Niet alleen samenwerkingspartners en opdrachtgevers zijn lovend over JobUp. Ook de mensen waaraan de diensten worden verleend, waarderen deze zeer. Zij brengen dit tot uiting door de dienstverlening van het re-integratiebedrijf gemiddeld te beoordelen met een ruime acht.

Verbindende schakel
Het Papendrechtse bedrijf richt haar blik op de toekomst. Erik Baan: "Wij blijven graag de komende jaren functioneren als een verbindende schakel tussen werkgevers, UWV, gemeenten en werknemers die deze hulp meer dan nodig hebben. Wij hanteren hierbij ons nieuwe motto: Beperkt werkt!"

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app