• De deelnemers aan de wedstrijd.
• De deelnemers aan de wedstrijd. Foto: Aangeleverd

ZVDO’74 sluit zwemseizoen af met driekamp: zwemmers zetten mooie tijden neer

Sport 811 keer gelezen

ANDEL • Afgelopen zaterdag vond de laatste wedstrijd van het seizoen plaats voor de jongere zwemmers van ZVDO’74. De Driekamp wedstrijd werd gehouden in AquaAltena, samen met Bijtelskil uit Sleeuwijk en De Vennen uit Dongen. De wedstrijd was een succesvolle afsluiting van het zwemseizoen, waarbij mooie tijden werden gezwommen.

De jongste kinderen begonnen met de 50m schoolslag, waarbij Aaron van Giessen bij de jongens het goud won en Friso Tankens het brons. Beide jongens zwommen een mooie eerste tijd. Bij de meisjes was het goud voor Eva Straver, het zilver voor Elynn den Dekker en het brons voor Lynn Vos. Kaylana Bareille, Lize Wiersma en Rhodé Schouten wisten ook mooie tijden neer te zetten.

Goed getraind
Meisjes geboren in 2013-2014 zwommen de 50m vrije slag en Vienne Hannink, Thara de Fijter, Aniek Tankens, Esmee Oudshoorn en Eva van Leeuwen lieten zien dat ze goed getraind waren. Eva won het brons, terwijl Puk Kamphuis 4 seconden van haar tijd wist af te halen en Christina van Hemert haar tijd met 13 seconden verbeterde.

Mooie tijden
Stan Dammers en Roan van Dijk zwommen de 100m vrije slag, waarbij Stan 7 seconden van zijn tijd afhaalde en het zilver won, en Roan 13 seconden van zijn tijd afhaalde en het brons won. Olivia Jannichsen, Tessa Verbeek, Ella Timmermans en Elianne Tankens zwommen ook de 100m vrije slag en zetten allemaal mooie tijden neer.

Benthe Versteeg won het zilver en Bjurn Versteeg verbeterde zijn persoonlijk record met 8 seconden en won ook het zilver. Merel Verkade haalde 7 seconden van haar tijd af en won goud. Maud Vervoorn evenaarde haar beste tijd op de 100m rugcrawl en de 50m schoolslag, terwijl Roan Schouten zijn tijd op de 50m schoolslag met 5 seconden verbeterde.

Selectie- en masterszwemmers
Ook de selectie- en masterszwemmers deden mee aan de wedstrijd. Pim Loef en Martin Westerlaken maakten er een spannende strijd van op de 200m schoolslag, waarbij Pim uiteindelijk won, maar beide heren een mooie eerste tijd neerzetten. Naomi Alberts en Teunita Tankens volgden hun voorbeeld en zwommen een mooie race. Nienke Mewis, Jochem van Bergeijk en Jens Westerlaken evenaarden hun beste tijden op deze afstand. Op de 100m rugcrawl verbeterden Sanne van Lith, Jet Kamphuis, Mitchell van der Mooren, Renske den Dekker en Tessa den Dekker allemaal hun persoonlijk record.

De wedstrijd eindigde met estafettes onder luide aanmoediging van het publiek. Voor de selectiezwemmers staan er nog twee wedstrijden op het programma, op 15 en 16 april.