• Tussengerecht: carpaccio van op de green egg gegaarde struisvogel met kort gegrilde oesterzwammen.
• Tussengerecht: carpaccio van op de green egg gegaarde struisvogel met kort gegrilde oesterzwammen. Foto: Britta Alink

Genieten van 'Topchefs on Tour' bij Dukdalf en Werkhovin in Kerkdriel

Algemeen 150 keer gelezen

KERKDRIEL • Chef-kok en voormalig wereldkampioen BBQ Jord Althuizen stond vorige week dinsdag in de keuken van restaurant Dukdalf.

Een uitverkocht restaurant genoot van zijn kookkunsten én van bijpassende wijnen, die werden geserveerd door de Kerkdrielse wijnspeciaalzaak Werkhovin Wijnkopers.

Bellingham
De bijzondere avond was onderdeel van 'Topchefs on Tour', een serie van zes wijn-spijsavonden in Nederland, georganiseerd door het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bellingham. In plaats van de bekende chefs naar bijvoorbeeld de hoofdstad te halen, stuurde het wijnhuis de topchefs naar zes zelfstandige lokale restaurants. "Ik ben er trots op dat ze ons hebben uitgekozen", zegt eigenaar Jeroen van Doorn van Dukdalf.

Particulieren
Ook Carina Werkhoven van Werkhovin is blij met het evenement. Samen met haar man Sjaak is zij de trotse eigenaar van de wijnspeciaalzaak in Kerkdriel. "De horeca in de gemeente Maasdriel en ver daarbuiten weet ons steeds vaker te vinden", vertelt ze. "Maar ook particulieren kunnen bij ons terecht. Door 'Topchefs on Tour' krijgen we meer naamsbekendheid en halen we nog meer wijnplezier naar Maasdriel en omgeving."

In mei van dit jaar is Werkhovin gestart met de verkoop van de Bellingham wijnen. "Die wijn verkoopt zichzelf", vertelt Carina enthousiast. "Het zijn mooie, zeer drinkbare wijnen van hoge kwaliteit."

Op de kaart
Restaurant Dukdalf zet de Bellingham wijnen binnenkort ook op de kaart. Maar eerst konden de gasten de wijnen dus dinsdagavond tot zich nemen, samen met heerlijke gerechten, bereid door chef Jord Althuizen samen met de vaste keukenbrigade van Dukdalf.

"De avond was binnen vier uur uitverkocht", vertelt Jeroen. "Dit evenement past bij ons. Ons niveau van de keuken is in lijn met het niveau van de wijnen."

Big Green Egg
De gasten genoten van oesters met met 'smokey' hollandaisesaus. Daarna volgde een carpaccio van struisvogel, die kort gegaard was op de big green egg en gegarneerd was met kort gegrilde oesterzwammen. Het hoofdgerecht was een PiriPiri poussin met daarbij bloemkool van de grill.

Carina en Sjaak serveerden bij elk gerecht een passende Bellingham wijn, waarbij ze de gasten een uitgebreide toelichting gaven op die wijn.

Britta Alink

• Voorgerecht: oesters met een 'smokey' hollandaisesaus.
• Hoofdgerecht: PiriPiri Poussin met op de barbecue gegrilde bloemkool.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Aartje en Mariëtte in de stallen van IJsboerderij Middelbroeck.
IJsboerderij Middelbroeck viert 25-jarig bestaan: 'Het geheim is niet bemoeien' Zakelijk 14 uur geleden
• Het brandweerteam van Groot-Ammers.
Open dag bij de brandweer in Groot-Ammers, met blusrobot, drones en een hoogwerker Nieuws 23 uur geleden
• De deelnemende winkeliers van de Graanbuurt.
Week van de Stenen Winkel bij acht winkeliers in de Graanbuurt in Giessenburg Zakelijk gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden