• Zinder op het podium van De Poorterij.
• Zinder op het podium van De Poorterij. Foto: Hans van Oers

Queen én winterkoningin bij Zinder

Algemeen 838 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Popkoor Zinder gaf afgelopen weekend twee uitverkochte optredens in winterse sferen met de titel 'Verwonder... en alles is anders'.

De show begon al in de foyer, waar het nummer Pastorale werd gezongen in de vorm van een flashmob. Daarna werd het publiek door prachtig geklede gastvrouwen meegenomen langs vijf verschillende belevingen in en ook buiten de Poorterij. Er kon worden gezongen en geluisterd, gekeken en bewonderd. En voor iedereen was er warme chocolademelk en glühwein.

Queen-medley

Na de pauze stond het koor op het podium. Met een door dirigent Stef Fennis gearrangeerde, zowel krachtige als subtiele, Queen-medley van bijna tien minuten werd de toon gezet. De daaropvolgende nummers werden aaneengeregen aan de hand van het door een van de koorleden vertelde sprookje van de winterkoningin.

Mr. Blue Sky

Het publiek reageerde enthousiast en soms ook ontroerd op nummers als Avond, Angels, Mr. Blue Sky, Omarm me en het minder bekende, maar prachtige, Queen-nummer Teo Toriatte. Om aan het eind van het programma het nummer Vrede te kunnen meezingen, had het publiek voor de pauze gerepeteerd onder leiding van de dirigent.

Hartverwarmend

De finale was dan ook hartverwarmend. Enkele reacties: "We hebben genoten! Wat zingen jullie mooi." En: "Jullie staan als een huis op dat podium, fantastisch!"

Kijk voor meer impressies op

q www.popkoorzinder.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie