Afbeelding

De Alblas-talent Daan van Reeuwijk naar Ajax

27 feb, 08:00 Sportt 1.429 keer gelezen

ALBLASSERDAM/OUD-ALBLAS • Het voormalige De Alblas-talent Daan van Reeuwijk (11) heeft de overstap gemaakt naar Ajax.

In de zomer van 2017 ging Daan van Reeuwijk al van De Alblas naar de jeugdafdeling van NAC. De scouts van diverse profteams hadden hem in het vizier en na de eerste proeftraining was het voor de scouts van NAC duidelijk dat deze talentvolle speler naar Breda gehaald moest worden.

In het afgelopen seizoen maakt Daan als rots in de branding van de verdediging van NAC Onder-12 veel indruk. Zoveel indruk dat hij na anderhalf jaar bij NAC kan rekenen op de interesse van de nationale topclubs.

Tijdens zijn prille carrière bij De Alblas onderscheidde Daan zich al als een groot talent met veel inzicht en een enorme wil te winnen. Hij was altijd bezig met voetballen en miste geen training. Met zijn 'drive' lukte het hem om ook zijn teamgenoten mee te krijgen en het team beter te laten voetballen. Eén van z'n successen bij De Alblas was het kampioenschap met de F1 in het najaar van 2015.

"Dankzij zijn talent en doorzettingsvermogen heeft hij zijn een overgang naar Ajax verdiend", schrijft zijn oude club De Alblas op hun website. "Bij De Alblas zijn we supertrots op de prestaties van Daan en wensen hem héél veel succes bij Ajax. Wie weet zien we je ooit nog eens schitteren inde finale van de Champions League, eredivisie of gewoon weer op sportpark Souburgh. Geniet ervan en doe je best, je kunt het!"

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie