Afbeelding

Theresia Boer en Mike Nurse clubkampioen

4 okt, 09:00 Sportt 539 keer gelezen

noordeloos • Het clubkampioenschap van Golfclub Noordeloos is gewonnen door Theresia Boer uit Gorinchem en Mike Nurse uit Groot-Ammers. In het Stableford-klassement eindigde Johannes van den Dool uit Noordeloos bovenaan.

Het golfseizoen wordt jaarlijks afgesloten met de clubkampioenschappen. Het toernooi wordt gespeeld op de 9par3-golfbaan bij de Maria Johanna Hoeve.

De wedstrijd gaat over 27 holes en wordt gespeeld in de oervorm van golf, namelijk strokeplay. Alle slagen die een speler nodig heeft om een ronde golf te spelen, tellen voor de score, inclusief de strafslagen. De speler die aan het einde van de ronde de minste slagen nodig heeft gehad, is de winnaar.

Het kampioenschap kende een spannend verloop. Beide kampioenen hadden slechts één slag voorsprong op hun naaste achtervolgers. De kampioen bij de dames, Theresia Boer, heeft haar titel geprolongeerd.

Dames: 1. Theresia Boer, 97 slagen; 2. Annemieke de Vries, 98 slagen; 3. Caroline Vreugdenhil, 107 slagen.

Heren: 1. Jos Kool, 89 slagen; 2. Reinoud de Jong, 90 slagen; 3. Johannes van den Dool, 90 slagen.

Stableford (puntentelling volgens persoonlijke speelsterkte / handicap): 1. Johannes van de Dool, 51 punten; 2. Theresia Boer 51 punten; Bert Burgman, 49 punten.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie