Afbeelding

Robin Chaigneau als ploegleider terug in de AWM

20 apr, 08:30 Sport 349 keer gelezen

VUREN/MEERKERK • Jarenlang reed Robin Chaigneau mee in het peloton en was hij één van de kanshebbers voor de zege in de Arno Wallaard Memorial. Vorig jaar hing hij halverwege het seizoen de wielerhelm aan de wilgen. Dit wielerjaar maakt hij zijn debuut als ploegleider van Metec-TKH.

"Vorig seizoen keerde ik terug bij de amateurs van Jan van Arckel. Na een halfjaar had ik het wel gezien. Ik merkte al snel dat je met een fulltime baan niet opgewassen bent tegen de renners van de Continental-ploegen. Het was goed geweest", blikt de pas 27-jarige Chaigneau terug.

Hij stortte zich op zijn maatschappelijke carrière als leerkracht in het basisonderwijs. "Momenteel werkt hij als inhuurkracht op een school in Houten. Maar voor hoe lang weet ik niet, de banen liggen niet voor het oprapen en de wielrennerij trekt."

Noorwegen
Toen de oud-inwoner van Meerkerk in oktober werd benaderd door Metec-koersdirecteur Michel Megens hoefde hij niet lang na te denken.

"Ze zochten, voor mij onverwacht, een opvolger voor Allard Engels en kwamen bij mij uit. Adrie van Houwelingen (ex-prof en oud-ploegleider van Rabobank - TS) is fulltime ploegleider en gaat ook mee naar de meerdaagse wedstrijden in het buitenland. Door mijn baan is dat voor mij niet weggelegd. In de meivakantie ga ik wel mee naar een etappekoers in Noorwegen en ook tijdens de zomervakantie heb ik er een paar in de agenda staan. Voorlopig ben ik alleen ploegleider in de weekenden en dus ook bij de AWM."

Trein
En dat gaat de sympathieke inwoner van Vuren goed af.

"In mijn eerste wedstrijd won Maarten van Trijp de Ronde van Zuid-Holland. In een matte koers werd op mijn advies met succes de trein voor hem opgezet. Ik hoop in Meerkerk op herhaling. Maar als het net zo hard waait als vorig jaar, dan wordt het een moeilijk verhaal. De jongens hebben een goede basis gelegd in Portugal. Uit ervaring weet ik dat je na een weekje zon een tandje of twee harder fietst. En daarom heb ik veel vertrouwen in een hoge klassering voor Johim Ariesen en Maarten van Trijp, met Jasper Hamelink als gevaarlijke outsider."

Theo Sprong

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie