Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Jens Bassa wint ZH-kampioenschap

25 sep, 10:00 Sport 414 keer gelezen

REGIO • Jan van Arckel-jeugdrenner Jens Bassa heeft het open Zuid-Hollands kampioenschap gewonnen.

In de laatste wedstrijd bij HSK Trias in Den Haag kwam de leidende positie van Jens zondag niet meer in gevaar. Hij pakte hiermee de titel in categorie 7. Zijn broertje Mees Bassa werd derde in het eindklassement van categorie 3.

RC Jan van Arckel eindigde als vierde in het eindklassement voor clubs.

Klimklassement
Christiaan en Rosanne van Rees uit groot-Ammers reden de D*D Verhuur Jeugdronde Molenberg, de laatste wedstrijd die meetelt voor het klimklassement. Christiaan kwam als derde over de meet en greep hierdoor net naast de bolletjestrui. Rosanne eindigde als zestiende.

Ronde van Midden-Brabant
In de rondom Dongen verreden klassieker Ronde van Midden-Brabant stonden zondag nogal wat streekrenners aan het vertrek. De rappe Jasper Bovenhuis pakte de zege. Rens Tulner (Lexmond) werd negentiende, Jarri Stravers (Groot-Ammers) 39e, Hermen Bode (Giessenburg) 43e, Kelvin van den Dool (Hoogblokland) 52e en Jens van den Dool (Hoogblokland) 64e.

Omloop Ottoland - nieuwlingen
De Omloop van Ottoland werd bij de nieuwelingen gewonnen door Enzo Leijnse uit Amstelveen. Ruben Blom (Tienhoven) klasseerde zich als zesde, Noel Luyten (Meerkerk) kwam als vijftiende over de meet en Timo de Zeeuw (Molenaarsgraaf) werd zeventiende.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie