• Jan (links) en Robert Versluis zien kansen voor een nieuw gewas: silphie.
• Jan (links) en Robert Versluis zien kansen voor een nieuw gewas: silphie. Foto: Anne Marie Hoekstra

Belangstellenden welkom bij Oogstdag vezelgewassen in Meerkerk

Nieuws 2.009 keer gelezen

MEERKERK • Tijdens de Oogstdag van vezelgewassen in Meerkerk zijn belangstellenden woensdag 30 augustus vanaf 13.00 uur welkom aan de Grote Kanaaldijk 18.

Tevens zijn er demo’s opgesteld om te zien hoe de gewassen, geteeld door Jan Versluis, uiteindelijk kunnen worden toegepast. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Voor meer informatie: Jan Versluis, 06-2734 1034.

De Oogstdag is de aftrap van meerdere bijeenkomsten in de regio. Tijdens de Fokveedag in Hoornaar, op zaterdag 16 september, is er bijvoorbeeld om 11.00 uur een presentatie van Building Balance. 

Deze organisatie is van 9.00 tot 16.00 uur aanwezig in de Streektent om de regionale ketens, de teelt van vezelgewassen en het toepassen van biobased bouwmaterialen verder toe te lichten.

Lees ook:

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Testament kan veel familieleed voorkomen én geld besparen: lezing Erfrechtspecialiste Carien Moeijes advertorial 8 uur geleden
Afbeelding
Route 66: nieuwe fietsroute vanuit Nieuwpoort door de Alblasserwaard Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Vwo-leerlingen Oudehoven, Fortus, Gomarus, Heerenlanden en Campusianum te gast bij bedrijfsleven Zakelijk 13 uur geleden