Afbeelding

Brandweer in regio in aanloop naar oud en nieuw volop in touw

31 dec, 18:58 Algemeen 8 keer gelezen

REGIO - Op diverse plekken in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden kwam de brandweer op Oudjaarsdag in actie.

Een schuur aan het Westeinde in Wijngaarden brandde rond 22.45 uur uit. In Bleskensgraaf is een caravan met carbid opgeblazen.

Aan het Lakerveld in Lexmond moest een caravan die in brand stond geblust worden. In Leerdam, aan de Populierstraat, werd 's avonds ook een auto in brand gestoken. Rond 22.30 uur rukte de brandweer uit om een brandende caravan aan de Loswal te blussen.

In Kinderdijk rukte de brandweer uit voor een schoorsteenbrand aan de Molenstraat. Ook de Meerkerkse brandweer moest aan de Prinses Irenestraat een schoorsteenbrand bestrijden.

Coniferen

Aan de Meidoornlaan in Ameide, de Kanaaldijk in Hei- en Boeicop, de Meidoornlaan in Bleskensgraaf, de Oude Wetering in Streefkerk en de Parkweg en de Andoornlaan in Papendrecht werden bermbranden gemeld. In Asperen, aan de Vroedschap, werden coniferen in brand gestoken. In Beesd werden plastic inzamelzakken in brand gestoken evenals een caravan bij het Dorpsplein. Afval vatte in Alblasserdam, aan de Rijnstraat, en in Giessenburg, aan de Molenweg, vlam.

Containers

Op verschillende plekken - waaronder Jan U. Smithof in Alblasserdam, het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland en het Dokter H. de Vriesplein in Arkel - werden (ondergrondse) containers in brand gestoken.

Er waren ook andere klussen: aan de Abbekesdoel in Bleskensgraaf moesten de vrijwillige brandweerlieden er aan te pas komen om een koe uit een put te redden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie