Afbeelding

Fietspad langs de Damseweg officieel geopend

16 dec, 09:17 Algemeen 3 keer gelezen

GIESSEN-OUDEKERK • Ingrid de Bondt, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland, opende maandag officieel het fietspad langs de Damseweg in Giessen-Oudekerk.

Dit deed zij in aanwezigheid van wethouder Teus van Houwelingen van de gemeente Giessenlanden en heemraad Goos den Hartog van Waterschap Rivierenland. De veilige fietsverbinding tussen  Giessen-Oudekerk en de provincialeweg N214 sluit aan op geplande en reeds gerealiseerde fietspaden binnen de verschillende kernen.

Als eregasten waren hierbij de kinderen van groep 7/8 van basisschool O.B.S. Giessen-Oudekerk. Zij plantten samen met heemraad Goos den Hartog een boom. Bij de aanleg is namelijk ook aandacht besteed aan de ecologie in het gebied. Ook onthulde gedeputeerde De Bondt een nieuw informatiebord over de fietsverbinding in het veengebied, bij de kruising van de Damseweg en de Tiendweg. 

Verkeersveiligheid

 “De provincie investeert in de aanleg van fietspaden. Zo kunnen scholieren veilig naar school, forensen makkelijk naar hun werk en recreanten een mooie toertocht maken. Vooral voor de verkeersveiligheid is dit fietspad een heel belangrijke aanwinst”, zo stelt Ingrid de Bondt.

Goos den Hartog vult daarop aan dat “Waterschap Rivierenland de aanleg van fietspaden uit het provinciaal fietspadenplan realiseert in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Door de realisatie van veilige en comfortabele fietspaden stimuleren we het gebruik van de fiets.” 

In opdracht van Waterschap Rivierenland heeft aannemer Van Mourik B.V. uit Groot Ammers de werkzaamheden uitgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie