• Stijn Philips tijdens de opnamen van de film.
• Stijn Philips tijdens de opnamen van de film. Foto: Aangeleverd

CDA wil schoolkinderen naar film ‘De Wilde Waard’ laten kijken

17 nov, 08:20 Algemeen 556 keer gelezen

MOLENLANDEN • Het CDA in Molenlanden zou het een goede zaak vinden wanneer schoolkinderen uit de gemeente de film ‘De Wilde Waard’ zouden zien.

De partij heeft hierover vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Door kinderen naar deze film te laten kijken, kan het natuuronderwijs op de scholen worden ondersteund.

Sinds 8 september draait de film De Wilde Waard in bioscoop Landvast in Alblasserdam. In deze film over de Alblasserwaard worden de kijkers bekend gemaakt met het veenweidegebied en de ‘wilde’ dieren die hier leven.

De film is gemaakt door Stijn Philips, een natuurfilmer en oud-inwoner van Giessenburg. De gemeente Molenlanden is al betrokken bij de film. De gemeente heeft, net als onder andere Staatsbosbeheer, de provincie en de Natuur- en Vogelwacht, bijgedragen aan de film. De NVWA werkt aan een lesbrief bij de film.

“Kortom het is een film vóór de streek, dóór de streek”, redeneert Jonette Korevaar van het CDA. Wij denken dat het een uitgelezen kans is om in het kader van Natuur- en Milieueducatie (NME) kinderen via deze film meer te leren over de natuur in hun eigen omgeving. Zij zijn de bewoners van de toekomst, moeten ons gebied in de toekomst bewaren en beschermen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie