• Muziek op donderdagavond tijdens de Hans den Ouden Marathon.
• Muziek op donderdagavond tijdens de Hans den Ouden Marathon. Foto: Geurt Mouthaan

Laatste Hans den Ouden Marathon brengt ruim 120.000 euro op

25 mrt, 09:00 Algemeen 816 keer gelezen

OUD-ALBLAS • In het afgelopen weekend is in de feesttent aan de Beemdweg de laatste Hans den Ouden marathon in Oud-Alblas gehouden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de KWF Kankerbestrijding.

Na een prachtige en indrukwekkende donderdagavond vond op vrijdagavond onder zeer grote belangstelling de eerste muziekavond plaats.

Zaterdagochtend werd het Rondje van Alblas gelopen en gewandeld over 5 en 10 kilometer. Zo'n 80 personen vonden de weg naar de start en gingen op weg over de wegen in Oud-Alblas en Bleskensgraaf, begeleid door verkeersregelaars en EHBO'ers.

In de  middag waren de kinderen welkom in de tent voor het Sprookjesconcert on tour verzorgd door Van Hoorne Entertainment. Bijna 250 kinderen en volwassenen beleefde hier een uur plezier aan.

Verder waren er die middag allerlei activiteiten buiten de tent.  Met het prachtige weer was dit een groot succes.

Om 17.00 uur werden ook buiten de nummers van de prijswinnaars van de verloting bekend gemaakt.  De officiële trekking werd vrijdagmiddag al gedaan op het kantoor van notarissen van Leussen en van den Broek in Molenaarsgraaf.  De trekkingslijst is te vinden op de website www.hansdenoudenmarathon.nl. Alle 16.000 loten waren al een week voor de trekking uitverkocht.

De dag werd afgesloten met een fantastische feestavond in de tent met heel veel bezoekers.

Aan de einde van de avond werd bekend gemaakt dat de eindstand voor de KWF kankerbestrijding op dit moment 120.598 euro is.

De negen bestuur- en commissieleden van de Stichting werden aan einde van het feest, dat zonder noemenswaardiger incidenten is verlopen, in de bloemetjes gezet en bedankt voor hun jarenlange inzet.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie