Afbeelding

Seniorenraad breidt werkgebied uit naar heel Molenlanden

21 dec, 10:00 Algemeen 320 keer gelezen

MOLENLANDEN • De Seniorenraad van Giessenlanden breidt haar werkgebied met ingang van 1 januari 2019 uit naar Molenlanden. De raad is op zoek naar leden vanuit de straks voormalige gemeente Molenwaard.

"In de aanloop naar de herindeling van Molenwaard en Giessenlanden hebben beide gemeenten afgesproken dat ze de goede dingen van elkaar overnemen. De Seniorenraad is één van die goede dingen", vertelt mr. Arie Slob van de Seniorenraad Giessenlanden.

Nieuw fenomeen
In het Molenwaardse deel van de nieuwe gemeente Molenlanden is de Seniorenraad een nieuw fenomeen. In Giessenlanden functioneert de Seniorenraad al enkele tientallen jaren. Het adviesorgaan levert gevraagd en ongevraagd advies aan het gemeentebestuur over kwesties die op senioren betrekking hebben. Het gaat dan vooral om onderwerpen op het gebied van gezondheidszorg, vervoer, wonen en welzijn in het algemeen.

De Seniorenraad is nu op zoek naar leden vanuit het Molenwaardse gebied van de nieuwe gemeente. Mr. Arie Slob: "Tot voor kort bestond de Seniorenraad in Giessenlanden uit vertegenwoordigers vanuit alle dorpen, maar dat laten we nu los. De raad wordt anders onwerkbaar groot. We zoeken als aanvulling naar vier of vijf mensen uit het Molenwaardse deel van de gemeente Molenlanden."

De eerste klus voor de Seniorenraad van de gemeente Molenlanden wordt een toetsing van het collegeprogramma van het nieuwe gemeentebestuur. Voor meer informatie of aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met mr. Arie Slob via mrarieslob@hetnet.nl of 0183-581331. Slob heeft het voorzitterschap van de Seniorenraad onlangs overgenomen van Gijs Krielaart.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie