Afbeelding

Kinderworkshops Donald Duck bij Koperen Knop

26 jul, 09:00 Algemeen 1.039 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • De expositie Donald Duck, die momenteel in Museum De Koperen Knop te zien is, wordt druk bezocht. Oud en jong komen genieten van de altijd weer driftige eend.  De komende tijd zijn er vier workshops gepland, die gericht zijn op kinderen. Voor twee daarvan moet men zich vooraf opgeven en twee andere zijn inloopworkshops.

Op woensdagmiddag 15 augustus 2018 kan er om 15.00 uur worden deelgenomen aan een Workshop Muziek Maken met Donald Duck. De deelnemers krijgen dan les in speciaal voor Donald Duck bedoelde muziek. Dit gebeurt onder de deskundige leiding van muziekdocente Caroline Hoste, die zich hierin speciaal heeft verdiept. De kosten van deelname zijn 5 euro per kind en men moet voor 10 augustus reserveren.

Op woensdag 5 september komt Maaike Slingerland naar De Koperen Knop om twee workshops Illustreren met Donald Duck te geven. Deze starten om 13.00 en om 15.00 uur. De deelnemers krijgen les in het maken van illustraties met afbeeldingen van Donald Duck. Hiervoor wordt 10 euro per kind gevraagd en de aanmeldingen moeten 31 augustus binnen zijn.

Voor deze beide workshops geldt dat er een minimum aantal deelnemers moet zijn, willen ze door kunnen gaan. Wees er snel bij, want er is ook een maximum gesteld aan het aantal deelnemers.

Figuren
Op woensdag 8 augustus kan er tussen 13.00 en 16.30 uur worden deelgenomen aan een work-shop Beplakken van Hout met figuren van Donald Duck. Dit gebeurt onder leiding van Teuny Bakker. Hiervoor worden uit oude en stukgelezen Donald Duck tijdschriften stukken gescheurd, die worden opgeplakt en later afgelakt. Op zaterdag 8 september 2018, open monumentendag, wordt dit van 10.00 tot 15.00 uur herhaald. Deelname en materiaal is dan gratis en de kinderen hoeven zich ook niet vooraf op te geven.

Meer gegevens over het museum en over de expositie Donald Duck is te vinden op de website van Museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam: www.koperenknop.nl, email koperenknop@koperenknop.nl en telefoon 0184-611366. Het museum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 u uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en in de maanden juli en augustus ook op maandag van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum beschikt over een gezellig museumcafé en van woensdag- tot en met zaterdagmiddag is bij mooi weer de theetuin geopend.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie