Afbeelding

Rioolheffing Molenlanden: de vervuiler betaalt meer

13 jun, 19:00 Algemeen 1.443 keer gelezen

MOLENLANDEN • Het principe 'De vervuiler betaalt' krijgt de nadruk bij de rioolheffing in de nieuwe gemeente Molenlanden.

Dat stellen de colleges voor aan de gemeenteraden van Giessenlanden en Molenwaard.

Wethouder Frank Meerkerk (Molenwaard): "Het vaste bedrag wat iedereen betaalt wordt lager, terwijl het variabele deel belangrijker wordt. We meten dat aan de hand van de cijfers van waterbedrijf Oasen. Hoe meer water je gebruikt, hoe hoger deze heffing. We willen er zo naar toe gaan dat de grote vervuilers hun kosten niet afwentelen op anderen."

Wethouder Harmen Akkerman (Giessenlanden) vult hem aan: "Het stimuleert ook het duurzamer gebruik maken van water. Je merkt het veel directer in je portemonnee als je de tuin sproeit met slootwater in plaats van water uit de kraan."

Huurders
Er zit wel een pijnpunt aan deze nieuwe manier van werken. Bij huurwoningen wordt het vaste deel betaald door de woningcorporatie. "Voor huurders gaan de kosten dus relatief meer omhoog. We zijn nu in overleg over hoe we het voordeel van de lagere kosten voor woningcorporaties ten goede kunnen laten komen aan de huurders."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie