Afbeelding
Foto: CDA Molenlanden

Ad van Rees gekozen als lijsttrekker CDA Molenlanden

25 apr, 08:00 Algemeen 1.506 keer gelezen

MOLENLANDEN • Ad van Rees is dinsdagavond door CDA Molenlanden gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen, later dit jaar.

De melkveehouder uit Brandwijk is sinds juli 2013 lid van de gemeenteraad van Molenwaard voor de christendemocraten. Van 2006 tot en met 2012 was hij al lid van de Graafstroomse gemeenteraad, waarvan de laatste vierenhalf jaar ook als fractievoorzitter van het CDA.

In 2014 nam hij de plek van fractievoorzitter bij CDA Molenwaard over van Arjan Kraijo, die in Alblasserdam wethouder werd.

De vertrouwenscommissie heeft gezocht naar iemand die vertrouwen en stabiliteit brengt, met een sterk netwerk, en uiteraard de juiste visie op de nieuwe gemeente. Ad is zeer goed in staat om het CDA-gedachtegoed uit te dragen vanuit een overtuigd christelijke houding. Hij heeft bovendien de afgelopen jaren aangetoond een sterke 'verbinder' te zijn, zowel binnen de fractie maar ook zeker richting andere partijen. 

De komende periode zullen verschillende commissies verder gaan met de voorbereidingen op de verkiezingen. Zo zal de komende maanden de rest van de kandidatenlijst worden samengesteld. De programmacommissie gaat aan de slag met de uitkomsten van de CDA100 bijeenkomst op 16 april, waarbij leden en niet-leden ideeën hebben ingebracht voor het verkiezingsprogramma.
 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie