• Wout van der Wal.
• Wout van der Wal. Archieffoto: Geurt Mouthaan

Oud-eigenaar C1000: geld parkeerplaatsen Jumbo Molenaarsgraaf is 'dolk in de rug'

30 jan, 12:45 Algemeen 6.996 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • Wout van der Wal, oud-eigenaar van de supermarkt in Molenaarsgraaf, is boos over het feit dat de gemeente Molenwaard geld uittrekt voor extra parkeerruimte bij de Jumbo in Molenaarsgraaf.

"Het voelt voor mij als een dolk in de rug", stelt Van der Wal. "Ik ben ruim vijf jaar bezig geweest met plannen om de winkel uit te breiden. Er waren meerdere varianten. Voor het parkeren heb ik bij de gemeente aangeklopt; deels worden de parkeerplaatsen ook door de school en de kerk gebruikt, dus vond ik het redelijk dat het gemeentebestuur ook mee wilde betalen. Maar er is nooit van de van de gemeente een toezegging of zelfs maar een voorstel gedaan."

Dat de gemeente die stap nu wel zet, in een vergelijkbare situatie, doet veel pijn. "Dit is echt heel vervelend. De gemeente heeft nooit 1 euro aan het hele winkelcentrum uit hoeven te geven, we hebben altijd alles zelf gedaan. Dat er dan op zo'n manier met een ondernemer wordt omgegaan, begrijp ik echt niet. Ik heb hier geen woorden voor."

Sigaar uit eigen doos
Nico Stam uit Ottoland, eigenaar van het winkelcentrum Molenwaard, onderschrijft de mening van Wout van der Wal voor honderd procent. "Dit is een sigaar uit eigen doos. Bij Boerenklaas worden parkeerplaatsen opgeofferd en wij hebben zelf eerder al twee parkeerplaatsen opgegeven voor de afvalcontainers op ons parkeerterrein. Dat de gemeente hier nu geld voor uittrekt is echt een lachertje."

Onvergelijkbaar
"De situatie en planvorming van destijds en nu zijn onvergelijkbaar", reageert wethouder Paul Verschoor. "Nu kan de supermarkt uitgebreid worden binnen het huidige gebouw.  Door verruiming van de openingstijden is de parkeerdruk ook in de ogen van de klankbordgroep minder groot. Door de bijdrage die de gemeente nu levert, kan de Jumbo uitbreiden. Daarnaast wordt de parkeerplaats behouden voor openbaar gebruik. Er vindt een beperkte uitbreiding plaats van drie parkeerplaatsen. De bijdrage van de gemeente is 25.000 euro."

Inrichting
Het college van Molenwaard besloot afgelopen week een financiële bijdrage te leveren aan een uitbreiding van de Jumbo in Molenaarsgraaf. Het geld is bestemd voor een aangepaste inrichting van het buitenterrein. Op dit buitenterrein worden extra openbare parkeerplaatsen gerealiseerd.

De gemeente wil dan wel dat medegebruik van de parkeerplaatsen bij het winkelcentrum door bijvoorbeeld de nabijgelegen school en de kerk zeker is. Hierover maakt de gemeente afspraken met de eigenaar van de supermarkt.

Vergroting
De Jumbo in Molenaarsgraaf wil haar winkeloppervlakte uitbreiden. 'Door de uitbreiding ontstaat een volwaardige, toekomstbestendige supermarkt', stelt het gemeentebestuur in een persbericht. 'Bij de uitbreiding past een vergroting van het aantal parkeerplaatsen. De gemeente geeft een financiële bijdrage om de realisatie van openbaar toegankelijke parkeerplaatsen op particulier terrein mogelijk te maken.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie