• Elise (links) en Mirjam hielden als kind al van bloemen.
• Elise (links) en Mirjam hielden als kind al van bloemen. Foto: Anne Marie Hoekstra

Zussen brengen fleur in Molenaarsgraaf met Bloem & Zus

8 sep, 11:00 Algemeen 2.324 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • De zussen Mirjam IJzerman en Elise Damsteeg hebben allebei al van jongs af aan 'iets met bloemen'. Met hun zaak Bloem & Zus in Molenaarsgraaf wordt een droom werkelijkheid.

Ze groeiden op in Brandwijk, in een huis met een grote tuin. "Mijn vader was altijd met planten en bloemen bezig", vertelt Elise. "Ik ging vanzelf meehelpen. Later koos ik voor het Wellantcollege, waar ik ook een bloemenvak had. Daar had ik lol in, en feeling voor. Daarna heb ik het Wellantcollege in Houten gedaan, Bloem & Interieur. "

Mirjam: "Ik vond bloemen altijd al leuk, plukte bloemen in de berm, was er altijd mee bezig, ook in onze tuin. Als tiener ging ik op zaterdag in een bloemenshop van een supermarkt werken. Ik merkte: dit is goed. Bloemen brengen vrolijkheid en ik werk graag met mijn handen."

Uitdaging
Mirjam werkte jarenlang in loondienst in een Gorinchemse bloemenzaak. Na zestien jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Elise zit al tien jaar in het vak en was de laatste jaren collega van Mirjam. "Het was onze stille droom om een eigen bloemenwinkel te hebben", vertelt Elise. "Als er dan iets vrij komt in je geboortedorp..."

Mirjam: "Dit pand in het winkelcentrum aan de Dorpsstraat stond al best lang leeg. Samen hadden we het er al vaker over gehad om hier in Molenaarsgraaf iets te beginnen. We informeerden naar de huur, hebben alles voor onszelf op een rij gezet en besloten de stap te zetten."

Workshops
Ze zijn er zeker van dat klanten hen gaan vinden. Mirjam: "We weten wat we willen en zijn er zelf van overtuigd dat het leuk is. Dan moet het goed komen. Ook gaan we met de trends mee. Mensen vinden bij ons niet alleen bloemen, maar ook vazen en cadeauartikelen. Daarnaast verzorgen we regelmatig leuke workshops en kunnen er voor alle doeleinden boeketten besteld worden."

Bedrijven
"Voor bedrijven kunnen we onder andere de wekelijkse bloemen verzorgen, en boeketten voor jubilarissen. We komen graag bij ondernemers langs voor een passend advies."

Website
Meer informatie over Bloem & Zus - zoals de openingstijden - is te vinden op: http://www.bloemzus.nl

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie