Afbeelding
Foto: Peter Stam

Papendrechter (20) rijdt bij Alblasserbos agent aan en is aangehouden voor poging tot zware mishandeling

28 apr, 11:46 112 1.593 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Een politieagent is in de nacht van maandag dinsdag gewond geraakt bij het Alblasserbos naast de Veerweg bij Oud-Alblas. De verdachte Papendrechter (20) krijgt poging tot zware mishandeling van een agent ten laste gelegd.

De agent reed in zijn politievoertuig over de Bosweg, omdat nabij het bos een auto geparkeerd stond. Toen de agent de uitstapte en het voertuig wilde controleren, kwam er vanuit het bos een scooter aan gereden. Op de scooter zat een 20-jarige man uit Papendrecht en een bijrijder.

De politieagent gaf de bestuurder een stopteken. “Dit teken werd genegeerd en de scooterrijder reed tegen de collega. De collega raakte gewond aan zijn hand en knie,” vertelt een woordvoerster van de politie. Voor de agent kwam een ambulance ter plaatse. De scooterrijder en zijn bijrijder werden ook nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Drugs
Wel bleek uit een speekseltest dat de bestuurder van de scooterrijder waarschijnlijk drugs had gebruikt. Verder werd vastgesteld dat op de scooter geen kentekenplaat bevestigd zat.

De Papendrechter is aangehouden voor ‘poging tot zware mishandeling van een politieagent’. De bijrijder is niet aangehouden en kon zijn weg lopend naar huis vervolgen.

Een forensisch arts doet onderzoek naar welke drugs de scooterrijder heeft gebruikt. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

De scooter is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek.

(bron: ZHZ Actueel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie