Schoonhoven blijft weer ongeslagen

Sport 318 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Na drie achtereenvolgende overwinningen bleef Schoonhoven steken op een 1-1 gelijkspel tegen nummer twee Koudekerk.

Er waren twee fasen waarin Schoonhoven het technisch vaardige Koudekerk klein had kunnen krijgen, maar de blauw-witten verzuimden om toe te slaan. De tegenstander was ook niet zonder kansen en kreeg zelfs de allerlaatste mogelijkheid in de slotminuut. Schoonhoven-doelman Sjef van Vugt ranselde de bal uit het doel en voorkwam daarmee een onverdiende nederlaag.

Trainer Wim Eilander kon daarom leven met het 1-1 gelijkspel. "We misten vandaag de vorm om drie punten te pakken. Het was soms onrustig en dat harde veld deed geen goed aan ons samenspel. We waren regelmatig de bal niet de baas. Dan kun je ook verliezen. Gelukkig bleef ons dat bespaard."

De scheidende oefenmeester uit Capelle aan den IJssel is blij dat hij zijn team na de winterstop met meer zelfvertrouwen ziet voetballen. Uit de laatste vier duels behaalde Schoonhoven tien punten en doet het mee in de strijd om de derde periodetitel. De jonge selectie heeft echter onvoldoende kracht om een tegenstander in de tang te nemen.

"Zeker een ervaren ploeg als Koudekerk kun je niet terugdringen. Dat is teveel gevraagd van deze jonge spelers. Maar ze laten zich ook niet in het nauw drijven. Dat was aan het begin van het seizoen ons manco. We waren toen kwetsbaar. Dat valt nu wel mee", aldus Eilander.

Koudekerk maakte enkele slappe weken mee, maar was zaterdagmiddag weer redelijk compleet en dan kun je zien dat deze club over vlotte acties beschikt. Het schot van spits Jordy Melchert na voorbereidend werk van Yvar de Groot en Mike Slottje was zelfs van de buitencategorie. Doelman Sjef van Vugt kon slechts toekijken hoe de bal via de kruising van paal en lat weer in het veld caramboleerde.

Daarna was Schoonhoven aan de beurt. Eerst kwam de thuisclub door een benutte strafschop van Arie Versluis op 1-0 en vervolgens had Rogier Peltenburg nummer twee op zijn schoen. Oog in oog met Koudekerk-doelman Kneulman faalde hij.

De genadeklap bleef uit. Koudekerk herstelde zich en had via Melchert op gelijke hoogte kunnen komen. Hij raakte echter met zijn kopbal de binnenkant van de paal. Het was uitstel van executie, want in de 36ste minuut profiteerde Yvar de Groot van zwak ingrijpen van de Schoonhoven-defensie en schoot de bal na een prima steekpass van Slottje beheerst binnen: 1-1.

De tweede helft was van een minder niveau. Het was niettemin een wonder dat er niet meer gescoord werd, want beide ploegen kregen fraaie kansen. De beste was in de 76ste minuut voor Schoonhoven-middenvelder Arie Versluis, die echter de paal raakte. Ook Koudekerk probeerde de volle winst te halen, maar was eveneens onzorgvuldig in de afwerking.