• Het vijf leden tellende Team Spirit.
• Het vijf leden tellende Team Spirit.

Familieteam Spirit (bijna) klaar voor Alpe d’HuZes

Nieuws 2.036 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Alpe d’HuZes-team Spirit is niet zomaar een ploeg sporters. Alle deelnemers zijn familie van elkaar.

Twee stacaravans op een camping in de buurt van de beroemde Alpe d’Huez zijn al gereserveerd. “Ons basiskamp,” noemt Team Spirit-deelnemer Corné van Cappellen deze locatie. De plek ook van waaruit de vijf leden tellende familieformatie afreist naar het vijf kilometer verderop gelegen startpunt van Alpe d’Huzes.

Extra motivatie
Daar verschijnt Team Spirit op 6 juni aan de start van het even mooie als emotierijke sportevenement.

“’Mooi’ omdat je met z’n allen in actie komt voor KWF,” zegt deelnemer Marc van der Zee. “Emotierijk, omdat iedereen mensen kent die aan kanker zijn overleden of het zwaar hebben door deze ziekte. Ook in mijn nabijheid heb ik er mee te maken. Dat zorgt voor extra motivatie om die berg op te gaan en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF.”

Pater familias
Gerrit Jansen geldt als de ‘pater familias’ van de bijzondere Krimpenerwaardse ploeg, die op 31 mei neerstrijkt in Frankrijk. De veteraan heeft er zin in. Zijn zoon Fabian en dochter Larissa ook, net als Corné en Marc.

“De jonkies zijn er wel zo’n beetje klaar voor,” grijnst Gerrit, in het dagelijks leven eigenaar van een onderhoudsbedrijf in Krimpen aan de Lek. “Zelf moet ik de komende weken nog wat ‘bijtrainen’. Een paar weken geleden fietsten we Veenendaal-Veenendaal en was mijn pijpie na een kilometer of tachtig leeg. Het is dus zaak om nog even wat extra kilometers te maken. Gaat lukken hoor!”

Zesde deelname
Voor Corné van Cappellen wordt het zijn zesde deelname aan Alpe d’HuZes.

 ”Als alles gaat zoals ik hoop rijd ik op 6 juni voor de dertigste keer in totaal de berg op en af,” zegt hij. Met een knipoog: “Mijn beste prestatie in die jaren was vijf keer op en af in één dag, maar toen was ik wel twintig kilo lichter dan nu.”

Ondanks dat extra gewicht streeft hij naar wéér vijf keer. 

“Mocht het conditioneel wat tegenzitten, dan is er altijd nog de mix van motivatie en kippenvel die me over die berg heen sleurt. Onderweg gebeurt het regelmatig dat je met tranen in je ogen fietst. Dan zie je bijvoorbeeld een spandoek met foto en naam van iemand die de strijd tegen kanker heeft verloren of denk je aan de verhalen die andere deelnemers je verteld hebben over dierbaren met kanker. Man man, dat doet wat met je. Het is net een rollercoaster. Alpe d’HuZes is zó speciaal”, aldus Corné van Cappellen.

Benefiet-voetbaltoernooi
“We hopen een mooi bedrag bij te dragen aan KWF”, zegt Marc van der Zee. “Voorlopig gaat het aardig, maar we zijn er nog niet. Er komen nog acties. Zo hebben we plannen om in de regio een benefiet-voetbaltoernooi te gaan organiseren. Elke euro die we daarmee kunnen bijdragen is er één, hè!”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden