• Han Spanjersberg is vanaf mei met zijn Spanino's Pizza-bus ook aan de Surfplas te vinden.
• Han Spanjersberg is vanaf mei met zijn Spanino's Pizza-bus ook aan de Surfplas te vinden. Foto: John Wijntjes

Spanino’s Pizza-bus: een stukje Italië in de Krimpenerwaard

Zakelijk 1.422 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Han Spanjersberg verkoopt de lekkerste pizza’s vanuit zijn ‘Spanino’s Pizza-bus’. Deze is op diverse locaties in de Krimpenerwaard te vinden. Pizza’s vond hij altijd al lekker, maar de echte liefde ervoor deed Han Spanjersberg (27) op in Australië, het land waar hij acht jaar geleden een periode verbleef tijdens een wereldreis.

“Om wat geld te verdienen zocht ik daar werk,” vertelt hij. “Dat lukte bij een Italiaans restaurant, La Camera genaamd.”

Daar liep hij een half jaar in de bediening en werd hij onderdeel van een ooit naar Australië geëmigreerde Italiaanse familie. 

“De dag dat ik er begon moest ik eerst een wand met foto’s komen bekijken. ‘Dat zijn papa en mama, dat is nonna en dit is de rest van de familie’, werd me medegedeeld. “Van mij werd verwacht dat ik alle namen onthield en ze ook op onze gasten kon overbrengen. Het is zomaar een voorbeeld van hoe de sfeer daar was. Ik vond het prachtig en voelde me meteen opgenomen.”

Hectische vuurdoop

Tijdens zijn eerste avond beleefde hij een hectische vuurdoop.

“Er kwam een groep van twintig oude Italiaanse mannen eten en ze wilden allemaal tegelijk bestellen. Het zweet brak me uit. Gelukkig kreeg ik hulp van mijn Cubaanse collega Rodrigo. Uiteindelijk raakte ik snel gewend en genoot ik volop van mijn job én de authentiek Italiaanse keuken. Elke dag na het werk zaten we een pizza te eten en kregen we er een goed glas wijn bij.”

Concept geboren

Eenmaal terug in Nederland wijdde Han Spanjersberg zich aan zijn studie International Business, vond een bijbaan bij een Italiaans restaurant in Rotterdam en leerde pizza’s bereiden via een in de Italiaanse keuken gespecialiseerde vriend en neef.

“In die periode heb ik enorm veel geleerd en ging ik serieus nadenken hoe ik mijn toekomst wilde vormgeven. Ik koos voor het ondernemerschap en pizza’s, mede geïnspireerd door een boek van de uit New York afkomstige restaurateur Danny Meyer. Niet veel later was het concept ‘Spanino’s Pizza’ geboren en kocht ik een eigen bus. Samen met mijn vader heb ik deze ingericht. Een mooie ervaring.”

Ruim aanbod

En nu staat hij met Spanino’s Pizza op verschillende locaties in de Krimpenerwaard:

“Thuis bereid ik het ‘deeg’ voor. In de bus vouwen we de pizza uit, beleggen we deze en bakken ze vers af. Op de menukaart staan twaalf verschillende pizza’s, variërend van een pizza margherita, quattro formaggi en quattro stagione tot een pizza prosciutto e bufala en pizza manzo marinato. En speciaal voor mijn Italaanse vriend Lorenzo uit Ouderkerk: de pizza ansjovis.”

Tal van Krimpenerwaarders hebben inmiddels kennisgemaakt met de lekkere pizza’s die Han Spenjersberg bakt, inclusief de steeds wisselende ‘pizza del giorno’. De Spanino’s Pizza-bus staat op vaste tijden op vaste plekken. 

Verschillende locaties

“Op donderdag staan we van 17.00 tot 20.00 uur op het plein voor de muziekkapel in Ouderkerk aan den IJssel,” vertelt Han Spanjersberg. “Elke vrijdag zijn we van 17.00 tot 20.00 uur te vinden bij het ontmoetingscentrum nabij de Vijverflat in Krimpen aan den IJssel en in de maanden mei tot en met juli hebben we op woensdag en zaterdag een standplaats aan de Surfplas. Daar zijn de openingstijden van 16.00 tot 20.00 uur.”

Ook bij speciale gelegenheden

De Spanino’s Pizza-bus  is ook inzetbaar voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen, feestjes en bedrijfsevents.

“Voor grotere groepen bak ik desgewenst ook plaatpizza’s,” zegt de Krimpenaar. 

Meer weten over Spanino’s Pizza of een bestelling plaatsen: www.spaninopizza.nl, instagram @spaninopizzaa of facebook: Spaninopizza. Bellen of appen kan ook: 06-28751310.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden