Afbeelding
Foto: Aangeleverd

AutoMaatjes rijden de 100e rit in Papendrecht

Nieuws 743 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een feestelijk moment voor ANWB AutoMaatje Papendrecht, de vrijwillige vervoersdienst van Sterk Papendrecht. Maandag werd de 100e rit gereden.

Chauffeur Ad Scheepbouwer reed deze 100e rit en haalde het echtpaar De Haan thuis op om samen met hen dit mooie moment te vieren bij LOEF, een werk- en dagbestedingslocatie van Philadelphia.

Coördinator Sascha Zonneveld had zich samen met alle vrijwilligers van AutoMaatje verzameld om het echtpaar feestelijk te onthalen met bloemen. De medewerkers van LOEF verzorgden koffie en taart. Burgemeester Van Driel kwam speciaal langs om haar felicitaties over te brengen en sprak haar waardering uit naar alle vrijwilligers van AutoMaatje die een waardevolle bijdrage leveren voor de inwoners in haar gemeente.

Voorziet in een behoefte
Coördinator Sascha Zonneveld van Sterk Papendrecht vertelt: “Sinds de start in december hebben zich al 60 deelnemers ingeschreven en hebben veel enthousiaste mensen zich opgegeven als vrijwillige chauffeur. En nu dan de 100e rit!”

“Wij zijn blij dat we duidelijk in een behoefte voorzien.. Mensen zijn heel dankbaar dat ze gebruik kunnen maken van AutoMaatje en hierdoor even uit huis kunnen of dat nu voor plezier of voor gezondheidsredenen is. De reacties zijn hartverwarmend.”

Vriendelijke chauffeurs
Ook het echtpaar De Haan geeft aan dat zij heel blij zijn met AutoMaatje: “De chauffeurs zijn vriendelijk en denken mee. Ook wachten zij als een bezoek niet langer dan een uur duurt.” Zij hopen nog vaak gebruik te maken van de dienst.

Mensen die gebruik willen maken van AutoMaatje, kunnen contact opnemen met de receptie van Sterk Papendrecht via telefoonnummer 078-6154741. Of kijk op www.sterkpapendrecht/automaatje.nl.

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Deze vrijwillige vervoersdienst geeft minder mobiele inwoners, die geen redelijk alternatief hebben, de mogelijkheid er weer uit te kunnen. De vrijwillige chauffeur, het AutoMaatje, biedt ook extra gezelligheid met een praatje en bijvoorbeeld ondersteuning bij de boodschappen. Deelnemers merken zo dat er een netwerk is waaraan zij kunnen deelnemen om mobieler te worden.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het onderzoek ging afgelopen nacht al van start.
Buurt geschrokken en gespannen na aanslag woning Oud-Alblas: 'Wat als dit net zo gaat als bij de loodgieter in Vlaardingen?' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Toch definitief streep door schoorstenen nieuwe woningen 'Kassen Jonker', nu én in de toekomst Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Verdwijnt het openbaar onderwijs uit de wijk Kinderdijk? D66 en PvdA maken zich er zorgen over Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden