• Het beeldje 'De Swimship'.
• Het beeldje 'De Swimship'. Foto: De Geul

Wiekslag bedankt De Geul voor twee jaar samenwerking met bijzonder beeldje

Sport 802 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Zwem- en Polo Club ZPC Wiekslag uit Alblasserdam heeft tijdens een zwemclinic de Papendrechtse zwemvereniging De Geul een bijzonder bedankje gegeven voor de twee jaar dat zij met hen mochten meetrainen in Sportcentrum Papendrecht. Het beeldje geeft de speciale band aan die door de samenwerking is ontstaan.

Wiekslag kon tussen 2022 en 2024 niet in thuisbad Blokweer trainen. Het Alblasserdamse zwembad was vanwege veiligheidsredenen dicht. In die tussentijd huurde de vereniging zelf badwater in Sportcentrum Papendrecht en trainde de zwemafdeling deels mee met De Geul. In die tijd bestond Wiekslag vijftig jaar. Dit jubileum werd zaterdag 10 september 2022 uitgebreid gevierd in onder meer cultureel centrum Landvast in Alblasserdam.

Zwemclinic
Vanuit de Koninklijke Nederlandse Zwembond KNZB wordt er ook stilgestaan bij deze mijlpaal, de club krijgt een zwemclinic voor de hele zwemafdeling met een zwemmer van TeamNL. Aangezien Wiekslag dit in Blokweer wilde houden én De Geul bij hen in de thuisbasis wilde uitnodigen, vond deze clinic afgelopen woensdag plaats. Milou van Wijk, die in februari wereldkampioene werd door als seriezwemster Nederland naar de finale te zwemmen op de 4x100 meter vrijeslag damesestafette, gaf techniektips.

Er werd in twee blokken van drie kwartier getraind. Van Wijk gaf techniektips die de zwemmers meteen in praktijk konden brengen. Na drie maanden zwommen beide clubs weer gelijktijdig in hetzelfde bad. Na afloop was er tijd voor een hapje en drankje en de uitreiking van dit bijzondere bedankje van Wiekslag aan De Geul.

Graag helpen
Geulvoorzitter Arjan van Tilburg vertelde in 2022 tegen deze krant over de samenwerking: “Uiteraard helpen wij de Wiekslag graag om aan voldoende trainingsuren te komen. Andersom zouden we het immers ook fijn vinden als we op hen kunnen rekenen mocht ons zoiets overkomen.”

Wiekslagvoorzitter Ronald Zijderveld zei toen: “Wij zijn heel blij met de gang van zaken en het is leuk dat de verenigingen zo met elkaar in contact komen. De trainers kennen elkaar al, maar voor de leden is het ook leuk om met meer mensen van hetzelfde niveau in de baan te zwemmen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden