Afbeelding
Foto: stockfoto

Toch definitief streep door schoorstenen nieuwe woningen ‘Kassen Jonker’, nu én in de toekomst

Nieuws 869 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De nieuwe woningen op de locatie Kassen Jonker krijgen nu én in de toekomst toch geen rookkanalen. De projectontwikkelaar belooft de gemeente dit met een kettingbeding op te nemen in de koopovereenkomsten. 

Daarmee lijkt een einde te komen aan een langlopende kwestie. In februari 2022 stelde oud-wethouder Arjan Kraijo, na overleg met de projectontwikkelaar, nog dat er zonder voorbehoud een streep door de schoorstenen ging. 

Maar de ontwikkelaar kwam hierop terug. De belofte werd niet opgenomen in de zogenaamde anterieure overeenkomst. Wethouder Freek de Gier beloofde afgelopen jaar met hem in gesprek te gaan om er in onderling overleg toch uit te komen.

Extra hobbel

Dat is nu gelukt. ‘Op 16 april jl. is  bereikt dat projectontwikkelaar aan de wethouder heeft aangegeven bereid te zijn om het door belanghebbenden gewenste kettingbeding in de koopovereenkomsten op te nemen’, meldt het gemeentebestuur aan de raad.

Dit ondanks een extra hobbel die genomen moest worden. ‘Bij het overleg heeft niet meegewerkt heeft dat omwonenden een klacht bij de Omgevingsdienst ZHZ hebben ingediend tegen de vergunningaanvraag van de projectontwikkelaar.’

Opmerking oud-wethouder

In de brief waarin het college die meedeelt aan de gemeenteraad, is ook aandacht voor de opmerking die oud-wethouder Arjan Kraijo deed tijdens een zitting van de Raad van State. Hij zei daar dat er geen rookkanalen zouden komen als de omwonenden hun bezwaren in zouden trekken. Die voorwaarde is nergens vastgelegd. 

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam nemen nu afstand van deze opmerking. ‘Het college is het niet eens met de hier geformuleerde toezegging. Deze strookt niet met de belofte zoals deze door toenmalig wethouder Kraijo is gedaan tijdens de raadsvergadering van 22 februari 2022.’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Herwin Verwoerd, Jacques Brunt en Evert-Jan Hoogendoorn.
Eerste Israël Praise in Alblasserwaard: zingen als geestelijk wapen in de steun voor Israël Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Parkeerkosten rekenen bij opladen auto op openbare plek in Alblasserdam: mag dat? De VVD heeft er vragen over Nieuws 7 uur geleden
• Alblasserdam - Fortuna Sittard.
Alblasserdam geen partij voor Fortuna Sittard in bijzondere oefenwedstrijd Sport 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden