• De finale werd gewonnen door Lianne Hakkert (bixie), Emma Kraaijeveld (pony's) en Marjolein Kooper (paarden).
• De finale werd gewonnen door Lianne Hakkert (bixie), Emma Kraaijeveld (pony's) en Marjolein Kooper (paarden). Foto: Aangeleverd

Ruitersportfinale West Betuwe Cup

Sport 972 keer gelezen

REGIO • De zeven ruitersportverenigingen uit West Betuwe hebben deze zomer met elkaar gestreden om de West Betuwe Cup. 

De leden van de Waalruiters-West uit Ophemert, de Bergakkerruiters uit Est, de Paardensprong uit Neerijnen, Malsnaruiters uit Buurmalsen, Ons Genoegen uit Beesd, Tielerwaard West uit Herwijnen en de Waddesteijnruiters uit Asperen, konden deelnemen aan een zestal voorselectiewedstrijden.

Drietal prijzen

Zaterdag 16 september werd de finale verreden op het terrein van de Waddesteijnruiters in Asperen. Er was een drietal categorieën te weten de bixie pony’s voor de jongste deelnemers, de  pony’s en de paarden. Dit alles in de categorie dressuur. Aan het eind van de middag konden een drietal West Betuwe Cups uitgereikt worden.

Bij de bixie was deze prijs voor Lianne Hakkert met Adios van de Malsna ruiters uit Buurmalsen, bij de pony’s ging de prijs naar Emma Kraaijeveld met Floortje van de Paardensprong uit Neerijnen. Marjolein Kooper met Nanouck van Ons Genoegen uit Beesd ging met de West Betuwe Cup naar huis in de categorie paarden.

De handen ineen slaan

Hoewel er nog veel verbeter punten zijn qua organisatie zijn de zeven verenigingen vast van plan om dit initiatief ook volgend jaar weer op de kalender te zetten. 

Het is goed om als gezamenlijke verenigingen de handen in een te slaan en met elkaar de paardensport op een hoger plan te brengen in West Betuwe en met elkaar op te trekken, zonder eigen identiteit te verliezen. Met elkaar bereik je meer dan alleen is dan het motto.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app