• Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA)
• Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) Foto: aangeleverd

Asielopvang in West Betuwe? Vul de enquête in!

Nieuws 2.710 keer gelezen

WEST BETUWE • De gemeente houdt een enquête over de 331 opvangplekken die er in West Betuwe moeten komen. 

Vanaf morgen kunnen inwoners meedoen via:https://moventem.nl/gemeentewb. Met deze enquête kunnen bewoners zich aanmelden voor de dialoogsessies die daarna zullen plaatsvinden.

Goede afspiegeling

Het is belangrijk dat de groepen van de dialoogsessies een goede afspiegeling zijn van inwoners van West Betuwe. Een extern bureau, Moventem, is verantwoordelijk voor het kiezen van bewoners die naar de sessies komen.

De gesprekken

Het plan was om op 1 mei klaar te zijn met de dialoogsessies, maar de gemeente wil de tijd nemen om met bewoners te praten en heeft de enquête aan de planning toegevoegd. Daarom zijn de deadlines verschoven. Ook gaat de gemeente met veertig inwoners per dialoogsessie in gesprek en niet met de eerder genoemde 25. “Op deze manier kunnen we met tweehonderd in plaats van honderdvijftig inwoners praten, dit geeft een beter beeld”, laat de projectmanager voor gemeente West Betuwe weten.

“In de gesprekken willen we met bewoners praten over wat er nodig is voor omwonenden, om succesvolle opvangplaatsen te creëren.”

In de vijf dialoogsessies worden de bewoners in kleinere groepen verdeeld. Elke groep wordt begeleid door een gespreksbegeleider van het externe bureau. “Het is heel belangrijk dat de groepen een kleine veilige omgeving vormen, waarin er ruimte is voor bewoners om hun ideeën te delen.”

De nieuwe planning

Van 17 april tot 6 mei kan de enquête ingevuld worden. De dialoogsessies vinden plaats op 15, 16, 21, 22 en 23 mei. Aan de hand van de enquête en de dialoogsessies stelt het bureau een advies op en presenteert het bureau dit advies aan de gemeente.

De gemeente kijkt zelf naar geschikte opvanglocaties binnen West Betuwe.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden