Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Waaldijk niet gastvrij, zorgen in Varik en Heesselt om fietsers en wandelaars

Nieuws 1.967 keer gelezen

varik/heesselt • Tijdens een gesprek met enkele raadsleden werd door bewoners van Varik/Heesselt onder andere gesproken over de Waaldijk na de dijkverzwaring. Zij zijn helemaal niet blij met de ‘rustige asfaltbaan’ die het Waterschap Rivierenland voor ogen heeft. Bewoners van de dorpen aan de dijk zijn juist bang dat het een ‘race-baan’ gaat worden. 

“Een lang lint op de dijk, dat is vragen om problemen”, stelde een inwoner van Varik, “gevaarlijk voor de fietsers en wandelaars ook.” De Dorpstafel van Heesselt/Varik blijkt al diverse voorstellen voor een andere inrichting van de dijk ingediend te hebben bij de gemeente. 

Alternatief voorstel nummer acht is inmiddels ingediend en de raad is toegesproken tijdens inspraakrondes in de raadszaal. De dorpen pleitten onder andere voor het scheiden van langzaam en snelverkeer. “Er gebeurt niets mee, terwijl we zien dat andere gemeenten wel afwijken van het ‘gastvrije Waaldijk’-plan.” 

Daarmee werd meteen ook de communicatie met de gemeente aan de kaak gesteld. Aanwezige bewoners vonden allemaal dat dit beter moet. “De gemeenteraad weet niet waar wij mee bezig zijn, en wij weten niet waar de raad mee bezig is. De gemeente wil kerngericht werken? Dan is het noodzaak dat ze eerst in gesprek gaan met de bewoners voor er beleid gemaakt wordt, dat is pas écht kerngericht werken.” 

Als voorbeeld werd aangedragen dat het bezoek van de raad pas kort tevoren aan het bestuur van de Dorpstafel bekend gemaakt is en het probleem met laadpalen in Varik . “Wij stuurden een heel ander voorstel naar de gemeente, er is niet naar ons geluisterd, nu staan ze op een plaats waar toch al parkeerproblemen waren.”

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden