• Werk van Paul Warren met het thema 'loslaten'.
• Werk van Paul Warren met het thema 'loslaten'. Foto: Paul Parren

Tentoonstelling Loslaten in kerkje Heesselt

Nieuws 1.349 keer gelezen

HEESSELT • Iedereen moet wel eens iets of iemand ‘loslaten’, onherroepelijk achter zich laten. Daarover gaat de tentoonstelling Loslaten in het weekend van 30 september en 1 oktober in het Heesseltse kerkje.

Zes kunstenaars, voornamelijk uit West Betuwe, hebben zich laten inspireren door het thema Loslaten. Soms is de inspiratiebron heel persoonlijk; zo moest de Leerdamse Thea Zwije bijna alles ‘loslaten’ nadat ze zes jaar geleden hersenletsel opliep. In haar tentoongestelde werk is te zien hoe dat loslaten verliep en wat er daarna gebeurde.

Het leven is loslaten

Het kunstenaarsduo Paul en Neeltje Hoftijzer verbeelden loslaten met intrigerende driedimensionale installaties in en bij de kerk. De Varikse kunstenaar Dik Kusters die tot in India werk heeft hangen, laat met “Un pas de deux” zien hoe het leven als een dans is waarin men telkens iets moet loslaten. 

Ouder worden valt niet te vermijden. Carole Rey noemt haar werk een ‘ode aan pijn en verlichting’ en wil daarmee laten zien hoe de mens in staat is te verdragen wat het leven ons geeft. Loslaten speelt daarbij een cruciale rol en zij brengt het thema met een zweem van mystiek en spiritualiteit in haar doeken met foto’s van vervagende bloemen. 

Samen maar toch apart

Tenslotte is er de kleurige collagekunst van Paul Parren uit Geldermalsen. Hierop spelen personages de hoofdrol. Ze zijn samen maar toch apart. Ze laten elkaar los, maar is dat erg? Elke kunstenaar geeft zijn of haar eigen interpretatie aan ‘loslaten’. Dat maakt het tot een tentoonstelling die oogstrelend is, maar tegelijkertijd ook aan het denken zet.

De tentoonstelling is van 11.00-17.00 uur in het Heeseltse kerkje.


Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden