• Impressie van FruitVillage.
• Impressie van FruitVillage. Foto: FruitVillage

Ontwikkelaar van FruitVillage hoopt in november vergunning rond te hebben

Zakelijk 2.048 keer gelezen

GELDERMALSEN • De vergunning voor de bouw van FruitVillage zou volgens ontwikkelaar VanDoorn Living in november rond moeten kunnen zijn. Enkele weken geleden werd een nieuwe informatiebijeenkomst gehouden en in januari werd een nieuwe vergunningsaanvraag gedaan.

Mei gemeenteraad

FuitVillage moet huisvesting gaan bieden aan arbeidsmigranten en is een samenwerking tussen de grote bedrijven binnen de fruitsector. Volgens de planning van de ontwikkelaar zou in mei het ontwerp in de gemeenteraad kunnen worden besproken en in september het voorstel in de raad definitief worden vastgesteld. Tijdens de laatste bijeenkomst op de Fruit Tech Campus werden genodigden en andere geïnteresseerden bijgepraat.

 Verenigingen op terrein

Ook werd ingegaan op specifieke vragen die in de loop der tijd zijn gesteld. Er wordt ook nog volop gesproken over de mogelijkheden voor de Corso en de Scouting die nu de huisvesting van hun vereniging op het beoogde bouwterrein hebben. “We zijn hierover in overleg, samen met de gemeente”, geeft de ontwikkelaar aan.

‘Spoedzoekers’

Veel voorkomende vragen zijn gericht op de verkeersveiligheid rondom het beoogde complex, de toegankelijkheid en wat de arbeidsmigranten voor voorzieningen krijgen. Ook de ruimte van tien procent die wordt gehanteerd voor ‘spoedzoekers’ levert vragen op. Buurtbewoners vrezen de komst van asielzoekers. Volgens de ontwikkelaar gaat het hier om lokale mensen, die bijvoorbeeld vanwege huiselijke geweld tijdelijk ergens anders woonruimte nodig hebben. 

Verenigd tegen de plannen

Op sommige vragen blijkt concreet antwoord te kunnen worden gegeven en op andere vragen blijft de ontwikkelaar het antwoord nog schuldig. Dit omdat er nog overleg nodig is of aanvullende afspraken gemaakt moeten worden met de gemeente West Betuwe. Het is bekend dat een aantal buurtbewoners, afkomstig uit de naastgelegen Burgemeester Roozeveld van der Venlaan, zich verenigd hebben tegen de plannen van FruitVillage. Omdat ze via een juridisch traject bezwaar maken willen ze niet inhoudelijk reageren. 

Zorgen over de leefbaarheid

Duidelijk is dat ze sceptisch zijn over de plannen en zich zorgen maken over de leefbaarheid in de omgeving. Volgens VanDoorn Living is daar geen reden toe en zijn er genoeg zaken in de plannen verwerkt waaruit blijkt dat overlast beperkt blijft en dat buurtbewoners ruimte krijgen om mee te denken. Tegenstanders zeggen dat regelmatig hun zorgen bevestigd worden, bijvoorbeeld omdat informatie beperkt gedeeld zou worden.

Jeroen Wijngaard

Freelance-journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden