Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Druk bezochte eerste Bewonersavond platform Mooi Haaften

Algemeen 392 keer gelezen

HAAFTEN • Donderdag 24 februari werd de eerste Bewonersavond van Platform Mooi Haaften bezocht door meer dan 70 inwoners van het mooie dorpje aan de Waal. 

Het platform heeft tot doel de leefbaarheid binnen de kern te bevorderen. Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente West Betuwe en wordt getrokken door een kernteam van acht enthousiaste vrijwilligers. 

Ter voorbereiding van deze avond hebben inwoners de mogelijkheid gehad een enquête in te vullen. De vragenlijst kon zowel schriftelijk als digitaal ingevuld worden. 20% van de huishoudens heeft de enquête ingevuld, 62% daarvan woont al langer dan 10 jaar in Haaften. 83% van de respondenten waardeert de leefomgeving van goed tot zeer goed en geeft aan dat rust en ruimte daar de belangrijkste redenen voor zijn. 

Ook de aanwezigheid van de rivier en de basisscholen scoren hoog als reden voor tevredenheid. Het gebrek aan voorzieningen en het feit dat er niet zoveel te doen is, worden als minpunten gezien. De supermarkt, de huisarts en de sportverenigingen scoren in Haaften hoge ogen en worden als onmisbare voorzieningen gezien, terwijl het gebrek aan winkels, met name een drogist, en een bar of kroeg het meest wordt betreurd. 

Qua recreatie steekt de behoefte aan zwemwater met kop en schouders boven andere voorzieningen uit. Na de presentatie van de resultaten kregen de aanwezige inwoners de mogelijkheid om de resultaten te bespreken en de te nemen maatregelen te prioriteren. 

Hierbij werden maatregelen op het gebied van Openbare Ruimte, Verkeersveiligheid, Vervoer, Recreatie & Ontspanning, Activiteiten, Communicatie en Samenwerking benoemd. Er werden grote posters gebruikt die aan de muur hingen en persoonlijke voorkeuren konden aangeven worden door ronde stikkers te plakken. 

De resultaten zijn input voor de Kernagenda, een lijst maatregelen waar de gemeente budget voor gereserveerd heeft. De gemiddelde leeftijd van de aanwezige inwoners op de Bewonersavond was boven de 40 jaar. Het kernteam buigt zich er nu over hoe nu ook de jongere inwoners van Haaften te betrekken bij het behoud en de bevordering van de leefbaarheid van dit mooie dorp. 

Alle informatie over de enquête, de vorderingen rondom de Kernagenda en ook de ontwikkelingen grote projecten die spelen in en om Haaften is te vinden op de website www.mooihaaften.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie