De creatie van een 'levend' schilderij in een Heesseltse schuur.
De creatie van een 'levend' schilderij in een Heesseltse schuur. Foto: Leonard Besseling

Voorstelling Moving Art te zien in Heesselt

Algemeen 562 keer gelezen

HEESSELT • Moving Art: betoverende muziek bij ‘levende’ schilderijen is te zien in Heesselt op 6 maart. Het is een uniek concert met ‘levende’ schilderijen. Uitgevoerd door Club Classique, onder andere  bekend van Podium Witteman.

Van de nood een deugd maken, dat deden de musici van Club Classique toen ze tijdens Corona niet meer mochten optreden. Ze besloten klassieke schilderijen tot leven te brengen, en reisden daarvoor zelfs naar een schuur in Heesselt. Op een gure avond probeerden vier wonderschone nymphen vanuit een poel met bloeiende waterlelies de gespierde jongeling Hylas te verleiden, dit naar een schilderij uit 1896 van John William Waterhouse. 

Hylas, onverstoorbaar gespeeld door de Heesseltse Ruben Vos, raakt uiteindelijk in slow motion de uitgestoken arm van zijn nichtje Bo van Houwelingen aan. Het leverde een schitterend tableau vivant op, een levend schilderij in een schuur vol gereedschap, bloemenkratten en een tractor.

Zo verbeeldde Club Classique tijdens de lockdown zeven klassieke schilderijen. De schilderijen, gefilmd door filmmaker Gijs Besseling, werden met hulp van een visagiste, acteurs en figuranten tot in detail gereconstrueerd. Er is een Van Gogh te zien, een Rembrandt en zelfs het melkmeisje van Vermeer. 

Het strijkkwartet Club Classique speelt er live klassieke muziek bij. Tijdens deze voorstelling vervagen grenzen tussen muziek, schilderkunst en film; je wordt meegenomen op een reis door de verbeelding. Niet voor niets dat Het Parool Moving Art afgelopen november een ‘ongelooflijke ervaring’ noemde.

Tijd: zondag 6 maart van 20:00 tot 22:00. Inloop vanaf 19:30; gelieve om uiterlijk 19:50 binnen te zijn. Locatie: de ‘Cultuurschuur’ aan de Gerestraat 13a Heesselt. Er is parkeerplek in de buurt, volg de pijlen. Kosten voor deze unieke voorstelling: kaartje inclusief kopje koffie of thee voor aanvang €17,50Vrienden van Stichting Kerk Heesselt betalen €15,00Reserveren kunt u via info@kerkheesselt.nl

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie