Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Omwonenden: ‘Parkeeroverlast Weverstraat Ophemert onacceptabel’

Algemeen 1.177 keer gelezen

OPHEMERT • Bewoners van de Weverstraat in Ophemert ondervinden al geruime tijd enorme parkeeroverlast van het rijdend materieel en auto’s van een plaatselijk grondverzetbedrijf. Ze doen hun beklag in een brief aan het college van West Betuwe. 

“Zowel de auto’s van de personeelsleden als het rijdend materieel wordt zeven dagen per week overal in de straat geparkeerd. Er wordt met groot en klein materieel geparkeerd op de weg, de stoep, voor brandkranen en vlak bij de inritten van de bewoners. Ook op zondag laat men het rijdend materieel gewoon in de straat staan, terwijl het personeel met de auto naar huis gaat.”

Levensgevaarlijk
De Weverstraat is een hoofdader in het dorp, waar veel schoolverkeer doorheen gaat.  ”Wij hoeven niet uit te leggen hoe gevaarlijk deze situatie is voor de schoolgaande kinderen. Bij het uitrijden vanaf de in/uitrit hebben de bewoners vaak geen uitzicht op het rijdende en fietsende verkeer wat levensgevaarlijke situaties veroorzaakt.”

Situatie verergert
De bewoners zeggen al diverse gesprekken te hebben gevoerd met de eigenaar van het bedrijf. “Maar deze geeft aan dat hij zijn auto’s ook ergens kwijt moet.” Binnenkort zal de situatie alleen nog maar verergeren omdat ook de oudste zoon binnenkort met zijn bedrijf intrekt in het pand van het grondverzetbedrijf aan de Weverstraat. Dit bedrijf brengt 13 extra personeelsleden en 13 auto’s mee naar Ophemert. “Dit kan volgens ons vergunnings-technisch helemaal niet.”

Onacceptabel
De bewoners vinden de situatie onacceptabel. “Het lijkt wel of we op een industrieterrein wonen. Zes dagen per week beginnen de werkzaamheden tussen 5 en 6 uur in de morgen, met zwaar materieel. Een onhoudbare situatie. Het woongenot, leefbaarheid en veiligheid in de Weverstraat zijn momenteel compleet verdwenen voor de bewoners.”

De bewoners willen op korte termijn een onderhoud met het college. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Verbinding, passie en plezier: Vocal Group Rosé zoekt nieuwe koorleden Nieuws 20 uur geleden
Uitreiking van de cheque door mannenkoor Fruit Unlimited
Een symbolische cheque voor Stichting CaVa Nieuws 22 uur geleden
• Gemeente West Betuwe heeft een Woonzorgvisie in de maak.
Zorg en wonen in de toekomst goed regelen; Woonzorgvisie West Betuwe in de maak Nieuws 23 feb, 07:00

Download onze app