• Karolina Herrlitz won goud bij de junioren in de derde divisie.
• Karolina Herrlitz won goud bij de junioren in de derde divisie. Foto: Aangeleverd

Karolina Herrlitz wint goud en plaatst zich voor het bondskampioenschap turnen dames

Sport 672 keer gelezen

ROTTERDAM • Het lukte de turnsters van Gymnastiekvereniging DOS Vianen om zich afgelopen zaterdag te kwalificeren voor het bondskampioenschap turnen dames dat op zaterdag 22 april in Alkmaar wordt gehouden.

In het mooie sportcomplex Topsporthal Rotterdam, waar de halve finales werden gehouden, won Karolina Herrlitz goud bij de junioren 3e divisie. Herrlitz had zich voor deze halve finale gekwalificeerd via plaatsingswedstrijden in het district. Ook op landelijk niveau hield Herrlitz zich goed staande en met drie tienden verschil pakte ze de gouden medaille en een ticket voor de finale. Daarnaast is ze nog aangewezen als reserve voor de toestelfinales sprong en brug.

Louiza el Berkani, jeugd 2e divisie, kwam ook via het district naar het landelijke toneel. El Berkani had via haar plaatsingswedstrijden al een hoge rankingscore behaald die afgelopen zaterdag in Rotterdam meetelde. Tijdens haar halve finale speelden de zenuwen haar enigszins parten, wat ze moest bekopen met een val van de balk. Daarentegen had ze wel de hoogste score op sprong. Ondanks haar elfde plaats in de halve finale mag ook zij zich gaan opmaken voor het bondskampioenschap eind april in Alkmaar.

Bij de senioren 3e divisie wist Danique Meijdam zich te kwalificeren voor de finale. Meijdam turnde een stabiele wedstrijd zonder grote fouten en werd in deze halve finale knap vierde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan Rivas Zorggroep in Gorinchem Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gezellige opa- en oma-ochtend op De Springplank in Meerkerk Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Meelopen tijdens wandeling in de Nacht van de Vluchteling vanuit Lexmond Nieuws 6 jun., 08:49