• Tibbe Keizer bereikte de finale op de World Rookie Tour Slopestyle-snowboarden.
• Tibbe Keizer bereikte de finale op de World Rookie Tour Slopestyle-snowboarden. Foto: Aangeleverd

Hagesteinse Tibbe Keizer in actie op WK Snowboarden

Sport 558 keer gelezen

Hagestein/Livigno •  Afgelopen weekend mocht de Hagensteinse Tibbe Keizer deelnemen aan z’n allereerste World Rookie Tour Slopestyle-snowboarden in Livigno. 

Voor de kerstvakantie werd hij uitgenodigd om deel te gaan nemen. De periode erna stond in het teken van veel trainen. Met zijn jonge leeftijd is het een hele uitdaging om grote kickers en schansen te gaan springen. Dit komt omdat hij een lager lichaamsgewicht heeft en het lastiger voor hem is om dan de juiste snelheid te halen en over de kicker te springen. De training in Oostenrijk was door de niet al te beste weersomstandigheden een uitdaging, maar wierp ondanks dat z’n vruchten af. Het zorgde ervoor dat Tibbe op de poppy XL line van 22 meter meerdere rotaties achter elkaar kon springen.

Afgelopen weekend vertrok hij vanuit Oostenrijk naar Italië om zich daar te meten tussen de 37 andere snowboarders in de categorie tot 15 jaar. De beste 16 deelnemers zouden zich plaatsen voor de finale, de dag erna. Tibbe is begin januari tien jaar geworden en ruim de jongste deelnemer. De wedstrijd bestond uit het rijden van twee schansen achter elkaar in combinatie met verschillende rails.

De twee dagen voor de wedstrijd heeft Tibbe getraind op de XL-line. Op de wedstrijddag kon hij door de tegenwind de snelheid niet pakken. Hij moest daardoor gauw schakelen en zette desondanks een keurige eerste run neer op de L-line. Tibbe was bezig om zijn eerste run te verbeteren, maar door een steeds hardere ijzige wind werd hij teruggeblazen op de knuckle (einde van de schans). Toch was zijn run voldoende om een finaleplek te bemachtigen.

De finale die de dag erna gereden zou worden, werd door het slechte weer afgelast. In de avond was er nog wel een Night Rail Battle. Tijdens deze wedstrijd worden de meeste originele en beste tricks beloond met een geldprijs. Tibbe sleepte hier drie prijzen in de wacht door twee stijlvolle tranfertricks.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
SC Everstein ontvangt 5.000 euro van de VriendenLoterij: 'Slag maken om verder te verduurzamen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Sleepbootdagen in Vianen gaan door: 'We hebben er zin in' Algemeen 29 mrt., 16:33
Afbeelding
80 inwoners Vijfheerenlanden gaan beslissen over toekomst ontmoetingsplaatsen: 'Dit is spannend en heel leuk tegelijk' Algemeen 29 mrt., 11:22