• De trotse prijswinnaars van de Jan de Jong bokaal.
• De trotse prijswinnaars van de Jan de Jong bokaal. Foto: Aangeleverd

Jelle Zwijnenburg wint Jan de Jong bokaal

Sport 461 keer gelezen

LEERDAM • De Leedamse hengelaarsvereniging De Snoek viste zaterdag haar jaarlijkse viswedstrijd om de Jan de Jong bokaal. Er wordt al vanaf 1987 om deze bokaal gevist. Dit was de 35e editie. 

Normaal wordt deze wedstrijd in mei gehouden, maar dat was dit jaar vanwege corona niet mogelijk.

De omstandigheden waren zaterdag uitstekend. Er stond een zwakke zuidelijke wind, het was bewolkt, maar zo nu en dan liet de zon zich zien. Met een graad of vijftien was het niet koud. Er werd gevist van acht tot twaalf uur.

Veel vis
De Linge stroomde langzaam. De vissen hadden er zin in. Er werd dan ook veel vis gevangen. De vangst bestond uit kleine vissen, voorns, baarzen, blieken en grondels. In totaal werd er bijna 20 kilo vis door de tien deelnemers gevangen.

Het grootste exemplaar werd uit het water gehaald door Kees Kleijn, een voorn van 31 centimeter. 

Winnaar
Winnaar van de Jan de Jong bokaal werd de 17-jarige Jelle Zwijnenburg. Hij ving in totaal 4.200 gram. Tweede werd Paul Reiche met 3.650 gram en derde Colin Kooyman met 2.600 gram.

De verdere uitslag: 4. Kees Kleijn 2.350 gram, 5. Ton van Kooten 1.900 gram, 6. Kees Kool 1.500 gram, 7. Jouri van Marle 900 gram, 8. Wim van Vuren 800 gram en 9. Jasper de Kogel en Alfred Bogerd 750 gram.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie