• Sanne Oost bezig aan haar vloeroefening.
• Sanne Oost bezig aan haar vloeroefening. Foto: Ramon Oost

Sanne Oost wint brons in vloerfinale

Sport 401 keer gelezen

DUIVEN • Het optreden van Sanne Oost van DOS Vianen tijdens de meerkamp en toestelfinale werd zondag afgesloten met een bronzen medaille op vloer, na een prachtige oefening.

In het Gelderse Duiven werd dit weekend het bondskampioenschap 2e divisie en toestelfinales gehouden. Bij de toestelfinales op zondag was de spanning te snijden. Bij de senioren op vloer ging het om minimale verschillen, Sanne Oost sleepte de bronzen medaille in de wacht.

Foutloos
Bij de jeugd N3 was het spannend bij de balkfinale. Manon Schuur turnde een nagenoeg foutloze oefening, maar eindigde als vierde net naast het podium.

Bij de brugfinale werd Nine Klazema bij de jeugd 7e. Ze ontving de dag ervoor al een onverwachte beloning tijdens de meerkamp. Na een uitstekende wedstrijd werd zij 6e. Hierdoor mag zij op 23 juni meedoen aan de Ahoy-cup in Rotterdam.

Meerkamp
Voor de meerkamp in de 2e divisie kwamen zes DOS-turnsters in actie. Waar Schuur tijdens de toestelfinale superieur was op balk, liet zij het tijdens de meerkamp hier liggen door een val.

Pupil Ben Hui Boer was opgeroepen om mee te doen, nadat ze als 1e reserve was aangewezen. Ook bij haar een val van de balk, maar de jonge turnster genoot zichtbaar van de finale. Bij de junioren was er een 10e plaats voor Noa-Mae Blackwell en bij de senioren werden Hannah Hijmering en Sanne Oost 12e en 17e.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
48ste rommelmarkt in Everdingen: 'Reünie voor inwoners en oud-bewoners' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Huur jij een woning of wil je een woning huren? Dan is dit huurdersevent iets voor jou Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Split Splaches: het derde seizoen van Galerie Brandstof opent op 4 mei Nieuws 30 apr, 17:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden