Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

WHV wint laatste competitiewedstrijd

Sport 229 keer gelezen

ASPEREN • De Asperense volleyballers boekten afgelopen zaterdag een makkelijke zege op Vollido uit Hendrik-Ido-Ambacht. Er stond niets meer op het spel voor beide ploegen. WHV had de tweede plek al veilig gesteld en Vollido was al veilig. Voor de Asperense mannen een prima wedstrijd om toe te leven naar de Promotie Degradatie wedstrijden voor aankomende zaterdag.

Het programma voor aanstaande zaterdag is inmiddels bekend. Om 14.30 treed WHV in Dordrecht aan tegen Jola Olympus uit Made. En om 15.45 volgt de confrontatie met ATAK'55 uit Waspik. Beide ploegen zijn oude bekenden voor de Asperense equipe. Feitelijk allemaal ploegen die inhangen tussen de Promotieklasse en Derde Divisie. Samen mogen zij nu strijden voor één ticket in de Derde Divisie.

Ritme
Afgelopen zaterdag was een kwestie van ritme houden en vertrouwen kweken voor de PD-wedstrijden. En dat lukte aardig. Met 4-0 pakte WHV de volle winst tegen de ploeg waar uit nog met 4-0 van werd verloren. Dit keer had WHV weinig te duchten van Vollido. De bezoekers konden aanvallend niet echt een vuist maken en WHV had de wedstrijd verdedigend prima onder controle. Het enige waar de Asperense ploeg af en toe moeite mee had was het omzeilen van de vijandelijke blokkering. Maar dat was een prima test voor aankomende zaterdag als de ploeg een wat betere blokkering tegen zal krijgen dan wat ze gewend waren afgelopen seizoen.

Variëren
WHV werd dan ook gedwongen om te variëren en snel te spelen. Zodra de dreiging op het midden aanwezig was, kwam de ploeg gemakkelijk tot scoren. Werd de passing wat minder dan werd het lastiger voor de Asperense volleyballers. Maar Vollido was afgelopen zaterdag niet bij machte om WHV echt onder druk te zetten. De Asperense mannen moeten voor aanstaande zaterdag in ieder geval voorbereid zijn op meer weerstand.

Afscheid
In de laatste set werd alvast afscheid genomen voor het thuispubliek van passer-loper Joeri van Wijk en libero Joost de Jong. Beide spelers gaan volgend jaar studeren waardoor WHV ze helaas zal moeten missen. Aankomende zaterdag zijn ze er natuurlijk nog bij als de Asperense ploeg zal proberen terug te keren naar de Derde Divisie.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Doop en eerste vaart E-Liniepont.
Nieuwe elektrische fiets- en voetveer in gebruik genomen: eerste vaart met e-Liniepont fotoserie gisteren
• De winnende teams. Achteraan Joop van Montfoort, John Boekelman, René Middag en Kees Bel.
Hobbitstee, El Boukhari en Mozaiek winnaars van 75ste editie Leerdams schoolvoetbal Sport 29 apr, 10:54
• De dag werd geopend met een dans door in oranje gestoken schoolmeisjes.
Hoef en Haag kleurt oranje op Koningsdag fotoserie 28 apr, 13:48

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden