• Michael Korrel te midden van de jongste leden van Judo Vianen.
• Michael Korrel te midden van de jongste leden van Judo Vianen. Foto: Peter Verbeek

Michael Korrel even terug op oude nest

Sport 859 keer gelezen

VIANEN • De Viaanse topjudoka Michael Korrel verzorgde zaterdagmiddag een clinic bij Judo Vianen, de club waar hij ooit als vierjarig jongetje begon.

Zes jaar later was Korrel dusdanig goed dat hij het hoger op moest zoeken. Inmiddels is de 23-jarige judoka zesvoudig nationaal kampioen en staat hij bovenaan op de wereldranglijst in de gewichtsklasse -100 kilogram.

"Als sporter met een A-status ben ik dagelijks bezig met judo", vertelde hij. "Ik zit vaak in het buitenland voor trainingskampen en toernooien, en heb zelden een vrij weekeind. Daarom ga ik bijna nooit in op verzoeken om clinics te verzorgen. Judo Vianen heeft het mij ruimschoots van te voren gevraagd, en voor de club waar ik ooit ben begonnen maak ik graag een uitzondering."

Grand Slam
Michael Korrel stond bij de laatste drie grote internationale toernooien steeds in de finale, en won anderhalve week geleden het grand slam in Parijs. In mei begint hij aan het kwalificatietraject dat moet leiden naar deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. "Ik moet zorgen dat ik bij de beste acht van de wereld zit. Los van blessures ben ik daar niet benauwd voor. Ik krijg steeds meer ervaring en kan alleen nog maar beter worden. Bovendien wil ik eerst nog wereldkampioen worden."

Korrel ging tussen de clinics met de leden van Judo Vianen op de foto te gaan, beantwoordde vragen en signeerde de oorkondes en jubileum t-shirts die alle deelnemers kregen.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Na dertig jaar aan inzet, staat de fundering er nu echt.
De Wipkorenmolen in Vianen krijgt nu echt vorm: 'Dertig jaar aan inspanning wordt beloond' Nieuws 15 uur geleden
• Techniekdag Rivierenland vindt plaats op zaterdag 25 mei.
Techniek leuk? Dat weet je na Techniekdag Rivierenland Nieuws 15 uur geleden
• Blandine is klaar voor de grote finale.
Blandine (27) uit Vianen in de finale van Miss Beauty of Utrecht: 'Missverkiezingen zijn absoluut niet passé' Nieuws 20 feb, 16:38