Servia maatje te groot voor Aspasia

Sport 152 keer gelezen

VIANEN • Het seizoen is voor de volleybalmannen van Servia weer van start gegaan. Met een wat uitgedunde selectie werd vorige week al de eerste wedstrijd gespeeld (en nipt verloren, 3-2 ) tegen Nesselande in Zevenhuizen.

Afgelopen weekend werd er in de eerste thuiswedstrijd dik gewonnen van Aspasia.

Ondanks de matige start van de Viaanse heren, was het verschil in klasse te groot en bleven de punten in Vianen: 4-0.

Weinig lichtpuntjes
Servia startte matig. Naast de bij vlagen sterke services waren er weinig lichtpuntjes in het spel van de Vianezen. Aspasia maakte echter veel fouten, waardoor er halverwege de set toch een voorsprong op het scorebord stond voor Servia.

Een time-out van coach Mark Meuleman was nodig om de Viaanse heren ook tijdens de laatste punten van de set scherp te houden: 25-19.

In de tweede set was Servia duidelijk de bovenliggende partij. Met een aantal goed geplaatste services werd de verdediging van Aspasia volledig zoek gespeeld: 25-12.

Spannend
De derde set was opnieuw in het voordeel van Servia, maar minder overtuigend. De passing was niet overtuigend en ook aanvallend lukte het de mannen van Servia nauwelijks om te scoren. Ook de service liep niet lekker.

Daardoor bleef het tot het eind van de set spannend. Servia herpakte zich in de laatste vijf punten: 25-21.

In de vierde set nam Servia een ruime voorsprong. De setwinst kwam, ondanks een groot aantal persoonlijke fouten, nooit echt in gevaar: 25-17 en 4-0.

Servia speelt zaterdag 7 oktober de volgende wedstrijd tegen Waterlanders, om 17:00 uur in sporthal de Steupel in Nieuwkoop.